توفان

توفان بیش از دوهزار نفر را در سیستان راهی بیمارستان کرد

در پی موج جدید وزش باد در منطقه سیستان از ۲۸ شهریور تا ۲ مهر ماه تاکنون در پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز ۲ هزار و ۱۰۷ نفر از مردم این منطقه‏ راهی بیمارستان و مراکز درمانی شدند.

خواندن این مطلب 6 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: در پی وقوع توفان و ریزگرد در منطقه سیستان ۲هزار و ۱۰۷ نفر به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها مراجعه کردند که ۱۳۶نفر همچنان بستری هستند.

مجید محبی روز یکشنبه در گفت‌وگو خبرگزاری دولتی ایرنا گفت: در پی موج جدید وزش باد در منطقه سیستان از ۲۸ شهریور تا ۲ مهر ماه تاکنون در پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز ۲ هزار و ۱۰۷ نفر از مردم این منطقه‏ راهی بیمارستان و مراکز درمانی شدند که از این تعداد ۱۳۶ نفر اکنون بستری هستند.

وی افزود: مشکل تنفسی، قلبی و چشمی از عمده مشکلات مردم در این مدت بوده است.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: در پی تصادف رخ داده ناشی از کاهش میدان دید نیز سه نفر فوت شدند.

وی ادامه داد: تمامی نیروهای ‏امدادی و خدمات‌رسان در مسیرهای ارتباطی منطقه سیستان آماده‌باش ‏هستند تا در صورت نیاز اقدام به کمک‌رسانی به شهروندان کنند.

وقوع توفان و ریزگرد سالهاست که زندگی مردم سیستان را با مشکلات زیاد همراه کرده است

مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان نیز روز چهارشنبه ۲۹ شهریور در اطلاعیه‌ای از تعطیلی همه اداره‌های دولتی در پنج شهرستان استان سیستان و بلوچستان خبر داد. هرچند، با توجه‌ به وقوع مکرر طوفان‌های شن و هجوم ریزگردها در ماه‌های اخیر، که شرایط زندگی را در شهرهای استان سیستان و بلوچستان دشوار ساخته است، این تعطیلی‌ها اثری در حل مشکلات شهروندان این استان نداشته است.

به گفته کارشناسان، با وجود معمول بودن طوفان‌های موسمی شن، آنچه باعث شده اوضاع در برخی شهرهای استان سیستان و‌ بلوچستان بحرانی شود، هجوم مستمر ریزگردها است که مهم‌ترین عامل آن ممکن است خشک ماندن طولانی‌مدت رودخانه هیرمند باشد.

استان سیستان و بلوچستان در سال‌های اخیر، به‌سبب مشکلاتی از قبیل کمبود شغل، بی‌آبی گسترده، و نبود زیرساخت‌های زیستی مناسب، یکی از بیشترین آمارهای مهاجرت داخلی را داشته است. در دو سال گذشته، اضافه‌ شدن هجوم ریزگردها موجب شده است که نه‌تنها بخشی از روستاهای این استان خالی از سکنه شود، بلکه ساکنان شهرهای بزرگ استان مانند زابل نیز به استان‌های دیگر کوچ کنند.

مقام‌های جمهوری اسلامی، در عمل نتوانسته‌اند سهم‌ حقابه ایران از هیرمند را در مناقشه با طالبان بگیرند.