کاهش عرضه گوشت قرمز

بحران معیشت در ایران؛ کاهش ۲۶ درصدی عرضه گوشت قرمز

در حالی که آمارها حکایت از کاهش سرانه مصرف گوشت در میان شهروندان به دلیل مشکلات اقتصادی دارد، مرکز آمار ایران اعلام کرد که عرضه گوشت در کشور نیز کاهش چشمگیری پیدا کرده است.

خواندن این مطلب 6 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، مرکز آمار ایران با انتشار گزارشی خبر داد که عرضه گوشت قرمز در مردادماه ۱۴۰۲ نسبت به مرداد سال گذشته، ۲۶ درصد کاهش داشته است.

این مرکز همچنین عنوان کرد که روند کاهش عرضه گوشت از ماه‌ها قبل سیر نزولی داشته تنها طی یک ماه از تیرماه تا مردادماه سال جاری ۸ درصد عرضه گوشت کاهش داشته است.

این خبر در حالی مطرح شد که کمتر از یک هفته پیش داود فکوری، رئیس اتحادیه سوپرمارکت و مواد پروتئینی، از کاهش ۵۰ درصدی قدرت خرید شهروندان نسبت به سال گذشته خبر داد.

رئیس اتحادیه سوپرمارکت و مواد پروتئینی گفته بود که «امسال قدرت خرید مردم نسبت به زمان مشابه سال گذشته، بیش از ۵۰ درصد کاهش داشته و همین موضوع وضعیت فعالان این بازار را دچار اختلال کرده است».

در مردادماه نیز رسانه‌های داخلی در ایران گزارش دادند که قیمت گوشت در ایران افزایش شدیدی داشته است و حتی قیمت گوشت مناسب خورشت در برخی مناطق تهران به یک میلیون تومان رسیده است.

وب‌سایت اقتصادی تجارت نیوز در گزارشی نوشت: قیمت هر کیلوگرم گوشت خورشتی را بین ۴۰۰ هزار تا ۹۹۹ هزار تومان اعلام و تایید کرد که بررسی‌ها نشان می‌دهد روند صعودی قیمت گوشت قرمز همچنان ادامه دارد و در این شرایط عزمی برای حل این مشاهده نمی‌شود.

در بخش دیگری از این گزارش آمده بود که مردم ایران در حال حاضر برای خرید گوشت مجبورند چندبرابر فقیرترین کشور‌های جهان از جمله مغولستان، روآندا و تانزانیا هزینه کنند و بنا بر شاخص قیمت گوشت در جهان، مردم ۱۱۳ کشور در دسترسی به گوشت، توانمندتر از ایرانی‌ها هستند.

هر چند معیشت شهروندان در ایران روزبه‌روز سخت‌تر می‌شود اما مقام‌های جمهوری اسلامی تلاش دارند که با وارونه جلوه دادن شرایط، وضعیت اقتصادی کشور را روبه‌بهبود نشان دهند.

در همین رابطه علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با اعضای هیئت دولت در اوایل شهریورماه، ضمن تحسین از «کارهای قوی دولت در بخش اقتصاد» گفته مهم‌ترین دستاورد دولت «زنده کردن امید و اعتماد در مردم» بوده است!

از سوی دیگر در جمهوری اسلامی تلاش می‌شود که هر صدایی که وخامت اوضاع معیشت شهروندان را گوشزد کند را ساکت کنند. در یکم اسفندماه سال ۱۴۰۱ روزنامه سازندگی در صفحه نخست خود موضوع افزایش قیمت گوشت را موردتوجه قرار داده و تیتر بزرگی با عنوان «طغیان گوشت» در این صفحه منتشر کرده بود که در همان روز نیز توقیف شد.

هیات نظارت بر مطبوعات این روزنامه را با اتهام انتشار «محتوای خلاف واقع و تشویش اذهان عمومی» توقیف کرد.