/

تخلیه بسیاری از مقرهای احزاب کُرد مخالف جمهوری اسلامی در اقلیم کُردستان عراق

رادیوفردا به نقل از منابع آگاه گزارش کرده که بر پایه توافق‌نامه امنیتی میان ایران و عراق، بسیاری از مقرهای احزاب کُرد مخالف جمهوری اسلامی در اقلیم کردستان عراق تخلیه شده‌اند.

خواندن این مطلب 13 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز به نقل از رادیو فردا، این موضوع در دیدار هفته گذشته فواد حسین، وزیر امور‌خارجه عراق، با حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران، در تهران مورد اشاره قرار گرفته بود.

رادیوفردا در پیگیری‌های خود در مورد وضعیت احزاب کرد مخالف جمهوری اسلامی ایران در اقلیم کردستان و میزان عملیاتی شدن مفاد توافقنامه مشترک بین ایران و عراق، توانست از منابع آگاه به اطلاعاتی در‌این‌باره دست پیدا کند.

بر اساس اطلاعات رسیده به رادیوفردا از افراد نزدیک‌ به حزب دموکرات کردستان ایران، مقرهای احزاب کُرد در مناطق مرزی به طور کامل تخلیه شده‌اند. این مقرها توسط خود نیروهای این احزاب منفجر شده‌‌اند. به گفته این افراد مطلع، نیروهایی که در مقرهای مرزی مستقر بودند، اکنون به پایگاه‌های نیروهای مرزبانی عراق رفته‌اند و قرار است به اردوگاه‌هایی تحت نظارت سازمان ملل متحد انتقال داده شوند.

رسانه‌های محلی در اقلیم کردستان عراق در گزارش‌هایی از استقرار دائمی نیروهای گارد مرزی عراق در این مناطق و برافراشتن پرچم عراق در محل مقرهای تخلیه‌شده احزاب مخالف جمهوری اسلامی خبر دادند. این گزارش‌ها از کارگذاشتن دوربین‌های حرارتی برای نظارت بر این مناطق توسط نیروهای مرزبانی عراق خبر می‌دهند.

سه منبع مطلع نزدیک‌ به حزب دموکرات کردستان ایران در گفت‌وگو با رادیوفردا تخلیه اردوگاه‌های این حزب را تأیید کردند. بر اساس اطلاعات به‌دست آمده از آن‌ها، اردوگاه «گرده‌چال» در اربیل به طور کامل تخلیه شده است.

از سوی دیگر، بنا به درخواست حزب دموکرات کردستان (حزب آقای بارزانی) و دستگاه‌های امنیتی اربیل، نیمی از اردوگاه «جژنه‌کان» اربیل که در اختیار نیروهای حزب دموکرات کردستان ایران بود، تخلیه شد و قرار است نیم دیگر آن هم طی روزهای آینده تخلیه شود.

افراد مطلع در پاسخ به‌ سؤال رادیوفردا در مورد مکان جدید استقرار این‌ نیروها و خانواده‌های‌شان، گفتند: «نیروهای حزب دموکرات کردستان ایران و خانواده‌های آن‌ها که در این اردوگاه‌ها مستقر بودند فعلاً به شهر اربیل رفته‌اند و هنوز اردوگاه جدیدی برای آن‌ها برپا نشده است».

این منابع نزدیک به حزب دموکرات کردستان ایران، در گفت‌وگو با رادیوفردا ضمن اشاره به تخلیه کامل اردوگاه «آزادی» و اردوگاه «زویه‌اسپی» در کویسنجق که در اختیار حزب دموکرات کردستان بودند، از تخلیه کامل قلعه دموکرات در کویسنجق نیز خبر دادند. قلعه دموکرات تا کنون دوبار هدف حملات موشکی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی قرار گرفته‌ است.
این پایگاه به اتحادیه میهنی کردستان (حاکم بر استان سلیمانیه) تحویل داده شده است.

بر أساس اطلاعات رسیده به رادیوفردا، نیروها و خانواده‌هایی که در این سه پایگاه بودند فعلاً به شهر سلیمانیه منتقل شده‌اند.

به گفته این افراد، این تخلیه‌ها با درخواست دولت‌ اقلیم کردستان عراق « حزب دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی کردستان» صورت گرفته است.

یک منبع مطلع که نخواست نامش فاش شود، پیشتر در این باره به رادیوفردا گفته بود: «پروسه خروج و انتقال این احزاب از مرزهای مشترک اقلیم کردستان عراق با ایران در حال عملیاتی شدن است و این احزاب مقرهای خود در مرزها را به طور کامل تخلیه کرده‌اند».

 منبع در پاسخ به سؤال رادیوفردا در مورد خلع سلاح احزاب، به این مسئله اشاره کرد که «در زمان بروز اختلاف میان دو جریان کومله در شهریور ماه امسال که به اعلام شکست اتحاد میان دو جریان کومله و اعلام جدایی مجدد حزب کومله زحمتکشان کردستان انجامید، نیروهای امنیتی اقلیم کردستان که به منظور برقراری امنیت به پایگاه‌های آنان رفته بودند، وسایل این احزاب را با خود بردند اما مشخص نیست این‌که این وسایل شامل سلاح‌های آن‌ها نیز ‌باشد».

این منبع افزود که مسئله خلع سلاح تاکنون به طور رسمی به هیچ کدام از احزاب ابلاغ نشده است.

نوید مهرآور، عضو کمیته مرکزی حزب کومله زحمتکشان کردستان، هم در گفت‌وگو با رادیوفردا در این باره گفت: «در مورد خلع سلاح تا کنون به طور رسمی چیزی به احزاب کرد اعلام نشده و این مسئله هنوز مشخص نیست. اما در مورد خروج نیروهای اپوزسیون مخالف جمهوری اسلامی از نقاط مرزی اقلیم کردستان عراق و ایران، رسماً این مسئله به ما ابلاغ شده و این پروسه هم‌اکنون در حال عملیاتی شدن است».

این درحالی است فواد حسین، وزیر امور خارجه عراق، در جریان سفر به تهران، روز چهارشنبه ۲۲ شهریور، در یک کنفرانس خبری مشترک با حسین امیرعبداللهیان همتای ایرانی خود، ضمن تأکید بر پایبندی بغداد به توافقنامه امنیتی با تهران گفت: «گروه‌های مختلف در مرزهای مشترک ما با ایران خلع سلاح شده‌اند و ما کمپ‌هایی را برای پناهجویان بنا کرده‌ایم که این اردوگاه‌ها در آینده تحت حمایت سازمان ملل یا نهادهای بین‌المللی قرار خواهند گرفت».

پیشتر وزارت خارجه ایران اعلام کرده بود که در توافقنامه امضا شده بین تهران و بغداد، عراق متعهد شده است تا گروه‌های کرد مخالف که در اقلیم کردستان عراق مستقر هستند را خلع سلاح کرده، پایگاه‌های آنها را ببندد و آن‌ها را قبل از ۲۸ شهریور به کمپ‌های دیگری منتقل کند.