نشست شورای حکام
/

بررسی برنامه هسته ای جمهوری اسلامی در نشست شورای حکام آژانس

نشست تازه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صبح امروز به وقت محلی با حضور نمایندگان ۳۵ کشور عضو این شورا در وین آغاز به‌کار کرد.

خواندن این مطلب 6 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، در این نشست که تا روز جمعه ادامه دارد موضوع برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران هم یکی از سرفصل‌هایی است که در دستور کار شورا قرار داده شده است.

قرار است راستی آزمایی و بازرسی فعالیت‌های اتمی جمهوری اسلامی ایران تحت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و اجرای توافقنامه پادمان بررسی شود.

مسائل مختلف درباره ایمنی هسته‌ای، اجرای توافقنامه پادمان و تقویت فعالیت‌های علمی و پژوهشی آژانس در دستور کار قرار دارد.

دوشنبه هفته پیش خبرگزاری رویترز با استناد به گزارش آژانس که توانسته بود نسخه‌ای از آن را رویت کند خبر داد که ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران تا خلوص ۶۰ درصد، با وجود رقیق شدن مقداری از آن، همچنان رو به افزایش است هر چند سرعت رشد آن کاهش یافته است.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روز سه‌شنبه هفته گذشته از اظهار نظر درباره گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران خودداری کرده بود، اما گفت: ما به صراحت گفته‌ایم که تولید اورانیوم غنی‌شده تا ۶۰ درصد توسط جمهوری اسلامی، «هیچ هدف صلح‌آمیز معتبری» ندارد.

رویترز با استناد گزارش‌هایی که دریافت کرده بود و با اشاره به ناتوانی جمهوری اسلامی در توضیح دقیق منشأ ذرات اورانیوم کشف‌شده در دو سایت گزارش نشده در ایران، نوشته بود که رافائل گروسی، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی، از اینکه هیچ پیشرفتی در حل این مساله حاصل نشده «متاسف است».

این گزارش‌ها پیش از نشست فصلی شورای حکام برای کشورهای عضو آژانس ارسال شده است و در نشستی که از امروز آغاز شده مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

نمایندگی اتحادیه اروپا درشورای حکام آژانس در نشست فصلی خود در ۱۶ خردادماه سال جاری درخصوص برنامه هسته ای جمهوری اسلامی، گفت گسترش غنی‌سازی در ایران دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک را به طور فزاینده‌ای دشوار کرده است. نماینده آمریکا نیز در این نشست گفت ایران درسال گذشته بر روی امید به احیای برجام خط بطلان کشید.

اتحادیه اروپا می‌گوید همچنان به توافقنامه برجام متعهد است و ابراز تأسف می‌کند که ایران نه تنها تصمیمات لازم را اتخاذ نکرده و اقدامات لازم را انجام نداده است، بلکه برعکس، این کشور همچنان به گسترش چشمگیر برنامه هسته‌ای خود ادامه می‌دهد.