روح الله سهرابی مدیر سینمایی
/

یک مقام سازمان سینمایی: بازیگران «قانون‌شکن» باید دستمزدشان را برگردانند

مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی وزارت ارشاد با «قانون‌شکن» خواندن سینماگران زنی که حجاب اجباری را کنار گذاشته‌اند، گفت آنها باید دستمزد خود از فیلم‌ها و سریال‌های اکران نشده را بازگردانند.

خواندن این مطلب 8 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، روح‌الله سهرابی روز یکشنبه ۱۹ شهریور در گفت‌وگو با خبرگزاری دولتی ایرنا با اشاره به این که تهیه‌کننده فیلم‌های توقیف شده به خاطر فعالیت عوامل نباید تاوان بدهد، گفت: «بازیگران یا عواملی که پیش از به سرانجام رسیدن یک فیلم، قانون‌شکنی کنند باید دستمزدی که از آن پروژه گرفته‌اند را برگردانند تا بخشی از خسارت تهیه‌کننده را جبران کنند».

او همچنین خواستار اتحاد و انسجام صنف‌های تهیه‌کنندگان سینما برای مراقبت از بازیگران و تعهد گرفتن از آنها شد.

این مقام سازمان سینمایی وزارت ارشاد در بخشی از این گفتگو با اشاره به بازیگرانی که این تعهدات را قبول نمی‌کنند، تلویحا تهدید کرده و گفت که «آنها در ادامه مسیر، مجبور می‌شوند همکاری کرده یا از عرصه خارج شوند».

آقای سهرابی در بخش دیگری از این گفتگو درباره رایزنی های صورت گرفته سازمان سینمایی برای پیگیری پرونده قضایی بازیگران سینما، گفت: «به شما اطمینان می‌دهم سازمان سینمایی از تمام ظرفیت‌های خود برای کمک به سینماگران استفاده کرد. در بسیاری از موارد موفق بود اما در برخی موارد هم متاسفانه جرم ارتکابی آن‌قدر محرز و عمیق بود که حل‌وفصل آن از عهده سازمان خارج بود».

او با بیان اینکه من همیشه در جلسات، به دوستان سینمایی می‌گویم سینماگران اگر چه قشری شریف، احساساتی و دلسوز هستند اما باید تکلیفشان را مشخص کنند که آیا سیاست‌مدار و استراتژیست سیاسی هستند یا هنرمند؟، افزوده است: «این دوزیست بودن بسیار آسیب‌زننده است و توان مدیران سینمایی را در دفاع از آنها کم می‌کند. به‌دلیل اینکه وقتی پیگیر پرونده برخی از این عزیران هستیم مراجع ذیربط علاقه‌ای به گفت‌وگو با ما نشان نمی‌دهند چراکه معتقد هستند ما باید از یک سینماگر دفاع کنیم نه افرادی که سیاسی هستند. بنابرین طبیعی است وقتی رویکرد و رفتار سینماگران سیاسی باشد، مدیر تخصصی تضعیف می‌شود و دستش خالی می‌ماند. به‌نظرم همین مسائل سبب شده شکاف بین حاکمیت و خانه سنیما بیشتر شود و این از نظر ما به نفع سینما و جامعه سینمایی نیست».

این مقام سازمان سینمایی همچنین درباره احتمال بازگشت برخی سینماگران به کشور و ادامه فعالیت حرفه ای خود، گفته است: «به نظر من حتی الان هم برخی افرادی که رفته‌اند، امکان اینکه با تدبیری مراقبت شوند و برگردند، وجود دارد مشروط بر آن‌که اعلام کنند آن مسیری که طی شده، مسیر اعتقادی و قلبی نبوده و در اثر قرار گرفتن در موقعیت و جو خاصی رقم خورده است».

او چنین ادعا کرده است که «به نظر می‌رسد برخی از افرادی که آن طرف هستند، چنانچه ابراز ندامت و پشیمانی کنند و از فعالیت‌های قبلی دست بکشند و در جهت جبران رفتارهای خود تلاش کنند هنوز هم امکان پیگیری و رایزنی با مراجع تصمیم‌گیر فراهم است تا در صورت موافقت، به عرصه حرفه‌ای ورود کرده و فعالیت‌شان را از سر بگیرند هر چند این مسیر یک مسیر سخت و پرپیچ‌وخم است».

سهرابی که طی ماه‌های گذشته در چند نوبت علیه بازیگران مخالف حجاب اجباری و معترض به حکومت اظهار نظر کرده است، روز ۳۱ مرداد گفته بود بازیگرانی که در عرصه عمومی بدون حجاب اجباری ظاهر شده‌اند، یا به گفته او از کشور فرار کرده‌اند، اجازه حضور در هیچ فیلمی را ندارند.