به گزارش فرانیوز، رسانه ایران اینترنشنال در گزارشی اختصاصی با اعلام این خبر نوشت: تعطیل شدن شرکت فولاد خوزستان به دلیل بیبرقی در تاریخ فعالیت این شرکت بیسابقه بوده است.
این رویداد در حالی رخ داده است که به گفته یک مقام آگاه، هر روز تعطیلی این مجموعه، زیانی معادل ۱۵ میلیون دلار به همراه دارد.
طی هفتههای اخیر، مدیر اندیشکده آب سازمان ملل در واکنش به تعطیلیهای دومین هفته مرداد ماه در ایران به بهانه موج بیسابقه گرما، دلیل این وضعیت را «ورشکستگی آبی و برقی و گازی» توصیف کرد و گفت که این مشکل با تعطیل کردن درست نمیشود.
لازم به ذکر است، دولت به بهانه ادامه موج بیسابقه گرما در ایران روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، ۱۱ و ۱۲ مرداد ماه را تعطیل اعلام کرد.
علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی، روز سهشنبه ۱۰ مرداد ماه ادعا کرد که علت تعطیلی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه «حفظ سلامت شهروندان» در پی «گرمای بیسابقه هوا» است!
بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی ساکن ایران، این دلیل را قابل باور ندانستند و دلیل اصلی تعطیلیهای سراسری را کمبود برق عنوان کردند.
هادی بیگینژاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در همین روز طی گفتگویی با «شبکه افق» صداوسیما با بیان این که مصرف برق در سالهای گذشته با تغییر سبک زندگی مردم افزایش یافته، اذعان کرد که «تولید برق پول نیاز دارد» و «ما آن قدری پول نداریم که بتوانیم برق تولید کنیم.»
همچنین هاشم اورعی، رییس اتحادیه انجمنهای انرژی ایران، با اشاره به اینکه بحران برق یک هزارم درصد هم تقصیر مردم نیست، دولت را مقصر اصلی این بحران دانست.
او گفت دولت در نظام دیوانسالاری ایران همهکاره برق و در جایگاه ارباب و بخش خصوصی، رعیت است.
این استاد برق دانشگاه صنعتی شریف در گفتوگو با وبسایت «فردای اقتصاد» با انتقاد از نحوه مدیریت مصرف افزود: «مدیریت مصرف برق در ایران یعنی قطعی و خاموشی کارخانهها، در حالی که تعریف مدیریت مصرف به معنای انجام هر فعالیتی با حداقل مصرف انرژی است.»
اورعی ادامه داد قوانین حوزه صنعت برق عمدا به نفع دولت تدوین شده و سیاستها در بخش اقتصاد انرژی، انرژی را بیارزش کرده است.
همزمان علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو از بازسازی نیروگاه پنج هزار مگاواتی در سوریه توسط جمهوری اسلامی خبر داد.
وی افزوده است؛ جمهوری اسلامی نیروگاه بسیار خوبی را در منطقه لاذقیه احداث کرده است که به زودی به مرحله بهرهبرداری میرسد!