/

اجاره ۲۵ روزه ۶۰۰ اتوبوس از ترکیه برای پیاده روی اربعین

معاون وزیر راه و شهرسازی ایران گفت که 600 اتوبوس کرایه‌ شده از شرکت‌های ترکیه‌ای برای حمل و نقل مسافر در ایام اربعین وارد ایران خواهند شد.

خواندن این مطلب 9 دقیقه طول میکشد.

افندی‌زاده معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی درباره ورود اتوبوس پاکستانی و استفاده از اتوبوس‌های ترکیه برای ایام اربعین، افزود: پاکستانی‌ها مجوز گرفته‌اند و با اسکورت راهداری یا پلیس در داخل کشور تردد می‌کنند.

وی درباره اجاره اتوبوس‌های ترکیه‌ای تصریح کرد: سال گذشته اجاره اتوبوس از ترکیه مطرح شد‌، امسال از بهمن ماه سال قبل دنبال آن بوده‌ایم.

وی با اعلام این‌که اتوبوس‌های ترکیه‌ای برای اربعین امسال می‌آیند، گفت:‌۹۵ درصد توافقنامه انجام شده و تعداد این اتوبوس‌ها فعلا ۶۰۰ دستگاه است.

وی با بیان این‌که تمرکز این اتوبوس برای مسیر تهران-مهران است، مگر این‌که در جایی نیاز باشد از این اتوبوس‌ها استفاده کنیم، افزود:‌ دوره اجاره این اتوبوس‌ها ۲۵ روز یعنی  از ۲۷ مردادماه تا ۲۰ شهریور است.

مراسم اربعین، که برای جمهوری اسلامی ایران کارکردی سیاسی و تبلیغاتی دارد، امسال نیز با اختصاص بودجه‌های کلان از جیب مردم برگزار می‌شود. در روزهای گذشته، نهادهای حکومتی از وزارتخانه‌ها گرفته تا شهرداری‌ها و نیروی انتظامی اعلام کردند که اعتبار و امکانات ویژه‌ای به مراسم اربعین اختصاص خواهند داد.

مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی، نیز صبح روز پنجشنبه ۱۹ مرداد گفت که وزارت راه و شهرسازی برای برگزاری مراسم اربعین بیش از سه‌ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته است.

این مقام دولت ابراهیم رئیسی در بازدید و بهره‌برداری از پروژه‌ راه‌سازی اربعین در مسیر ایلام-مهران خبر داد که بخش مهمی از اعتبار وزارت راه و شهرسازی در استان ایلام هزینه می‌شود که گذرگاه اصلی عبور مسافران اربعین است.

او ضمن بیان اینکه ۶۰ درصد تردد زائران اربعین از مرز مهران و مسیر استان ایلام است، گفت که این گذرگاه «شاهراه اصلی تردد زوار» است و به همین دلیل، در سال‌های اخیر توسعه، بهسازی، تعریض، و اصلاح آن مورد توجه جدی بوده است.

نهادها و سازمان‌های دولتی دیگری نیز برنامه‌های خود را برای برگزاری این مراسم مذهبی اعلام کردند.

هفته گذشته تصویری از اطلاعیه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد که آشکار می‌کرد این وزارتخانه برای کارکنانی که در مراسم اربعین شرکت می‌کنند امتیازهای ویژه‌ای از جمله سه روز مرخصی تشویقی و پنج میلیون تومان کمک‌هزینه در نظر گرفته است. همچنین، یک‌ میلیون تومان به هر یک از اعضای خانواده برای شرکت در راه‌پیمایی اربعین پرداخت می‌شود.

علیرضا زاکانی، شهردار تهران، نیز گفت برنامه ویژه‌ای برای انتقال زائران اربعین در شهرداری پیش‌بینی کرده‌ایم و این برنامه‌ها شامل «خدماتی» است که در بخش‌های حمل‌ونقل، فرهنگی، اجتماعی، زیرساختی، و خدمات شهری ارائه می‌شود.

مراسم اربعین از نظر مقام‌های جمهوری اسلامی ایران فقط یک آیین مذهبی نیست، بلکه فرصتی برای قدرت‌نمایی و لشکرکشی است و هرچه تلاش های آنان برای افزایش شرکت کنندگان در این مراسم بیشتر باشد، نسبت به آن افتخارآمیز اظهارنظر می کنند.

بر اساس تحقیقی که پایگاه‌ داده‌های باز ایران منتشر کرده است، در سال ۱۴۰۱ حداقل هزار و ۴۲۰ میلیارد تومان فقط از بودجه عمومی دولت ایران صرف برگزاری مراسم راهپیمایی اربعین شد. این رقم دو برابر اعتبار «تامین زیرساخت مسکن»، پنج برابر اعتبار «اجرای قانون هوای پاک»، و هفت برابر «یارانه و کمک زیان حمل‌ونقل برون‌شهری» است.