/

عبور فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا با ناو جنگی از تنگه هرمز

ژنرال مایکل کوریلا، فرمانده فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) سوار بر ناو جنگی «یواس‌اس توماس هادنر» با عبور از تنگه هرمز به پایگاه نیروی دریایی آمریکا در امارات رفت.

خواندن این مطلب 6 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، عبور ژنرال مایکل کوریلا از تنگه هرمز همراه با ناو جنگی پس از ورود هزاران ملوان و تفنگداران دریایی آمریکایی به دریای سرخ و ادامه تقویت حضور واشنگتن در خلیج‌فارس در بحبوحه تنش با جمهوری اسلامی انجام شد.

به گفته سنتکام، کوریلا، سوار بر ناو یواس‌اس توماس هادنر، در حالی از تنگه هرمز عبور کرد که دریاسالار برد کوپر، فرمانده ناوگان پنجم او را همراهی می‌کرد.

هدف از سفر فرمانده سنتکام، ارزیابی آمادگی نیروهای ایالات متحده و ائتلاف منطقه خلیج‌فارس اعلام شده است و ژنرال کوریلا در این رابطه گفت: «این سفرها به منطقه بینش عمیقی در مورد روابط با شرکای ما و آمادگی نیروهای ایالات متحده و ائتلاف مستقر در آنجا به من می‌دهد».

در اطلاعیه فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا آمده است که ژنرال کوریلا در سفر به امارات متحده عربی، ملاقاتی با سپهبد عیسی سیف محمد المزروعی، رئیس ستاد نیروهای مسلح این کشور داشته و سپس با سفر به بحرین، به دیدار حمد بن عیسی الخلیفه، پادشاه بحرین، سپهبد عبدالله بن حسن النعیمی، وزیر دفاع و چند تن از افسران ارشد ستاد نیروهای دفاعی این کشور و همچنین به پایگاه ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا در بحرین رفته است.

عبور فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا با ناو جنگی از تنگه هرمز تنها دو روز پس از آن انجام شد که نیروی دریایی ایالات متحده اعلام کرد که بیش از ۳ هزار پرسنل نظامی این کشور با دو کشتی جنگی به عنوان بخشی از برنامه مقابله با توقیف نفتکش‌ها توسط جمهوری اسلامی وارد دریای سرخ شده‌اند.

تیم هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم دریایی آمریکا به خبرگزاری فرانسه گفته است که این استقرار به تلاش‌ها برای «بازدارندگی از فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده و کاهش تنش‌های منطقه‌ای ناشی از آزار و اذیت جمهوری اسلامی و توقیف کشتی‌های تجاری» می‌افزاید.

ارتش آمریکا می‌گوید حکومت ایران در دو سال گذشته نزدیک به ۲۰ فروند کشتی با پرچم بین‌المللی را در منطقه توقیف کرده یا تلاش کرده است که کنترل آن را در دست بگیرد.

فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا همچنین طی بازدید خود از پایگاه ناوگان پنجم ایالات متحده در بحرین با سفیران و نیروهای دفاعی که کشورهای عضو «ائتلاف نیروهای دریایی» را نمایندگی می‌کنند ملاقات کرد. این ائتلاف، با عضویت ۳۸ کشور، بزرگ‌ترین ائتلاف دریایی در جهان به شمار می‌رود.