یک اقتصاددان: رشد اقتصاد ایران در ۱۰ سال گذشته به صفر رسیده است

حجت میرزایی اقتصاددان که در دولت حسن روحانی معاون وزیر کار بود، درباره عملکرد اقتصادی جمهوری اسلامی گفت: اقتصاد ایران بعد از انقلاب ۵۷ یکی از پایین‌ترین نرخ‌های رشد اقتصادی در دنیا را داشته و در ۱۰ سال گذشته هم میزان رشد اقتصاد کشور تقریبا به صفر رسیده است.

خواندن این مطلب 4 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، حجت میرزایی در گفتگو با روزنامه شرق گفت: نرخ رشد پایین درآمد سرانه در کنار نابرابری بزرگ، منجر به رشد و تعمیق فقر شده است.

وی افزود: از سال ۱۳۹۷ به این سو «چند اتفاق مهم رخ داده؛ یکی اینکه نرخ رشد تشکیل سرمایه‌ منفی شده و فرار سرمایه تشدید شده و دیگر اینکه جمعیت فقیر ما حداقل دو برابر شده است.

این اقتصاددان تصریح کرد: در همین سال‌ها به واسطه تورم‌های خیلی بالا، شاخص‌های فقر غذایی و فقر مسکن به وضعیت بی‌سابقه‌ای رسیده است.

میرزایی همچنین از «برنامه هفتم توسعه» انتقاد کرده و آن را حاوی تمام اشکالات برنامه‌های گذشته در جمهوری اسلامی دانست.

وی تاکید کرد: در این برنامه حکمرانی اجرائی ضعیف، فساد بالا و محیط کسب‌وکار نامناسب و رقابت‌پذیری پایین در اقتصاد ایران مورد توجه قرار نگرفته است.

تاکنون اقتصاددانان بسیاری از «برنامه هفتم توسعه» به شدت انتقاد کرده‌اند.

از جمله سهراب دل‌انگیزان، اقتصاددان نیز در گفتگو با سایت «انتخاب» نسبت به نتیجه رسیدن برنامه‌های توسعه در جمهوری اسلامی ایران اظهار ناامیدی کرد.

وی گفت: در این برنامه‌ها نظریه‌ای برای اقتصاد ایران وجود ندارد که در چارچوب آن نظریه تمام ابعاد و اجزا را با هم سازگار کند. چون نظریه دقیق وجود ندارد، دولت نمی‌تواند مدل‌های دقیقی را طراحی کند که بر اساس چارچوب‌های آن مدل سیاستگذاری دقیق عددی داشته باشد.

همچنین حسین راغفر، اقتصاددان گفته بود: برنامه‌های توسعه بعد از انقلاب مجموعه‌ای از آرزوهاست، اما هیچ منابع مالی دقیقی برای آن متصور نیستند، به همین دلیل عملا بسیاری از آن برنامه‌ها شکست می‌خورند.

این در حالی است که مقامات دولتی نسبت به این برنامه خوشبین هستند و ادعا می‌کنند که برنامه هفتم اهداف بلندی دارد.