//

کارزار دیدبان سازمان ملل برای لغو ریاست ایران بر مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر

دیدبان سازمان ملل با برپایی کارزاری در حال جمع‌آوری امضا برای لغو انتصاب نماینده جمهوری اسلامی به ریاست مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر سازمان ملل است.

خواندن این مطلب 7 دقیقه طول میکشد.

دیدبان سازمان ملل با برپایی کارزاری در حال جمع‌آوری امضا برای لغو انتصاب نماینده جمهوری اسلامی به ریاست مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر سازمان ملل است.

به گزارش فرانیوز، دیدبان سازمان ملل از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، خواست رهبری این کارزار را به عهده بگیرد.

دیدبان سازمان ملل یک سازمان غیردولتی مستقر در ژنو است که مأموریت اعلام شده آن “نظارت بر عملکرد سازمان ملل متحد با معیار منشور خود آن ” است.

چهارشنبه ۲۳ آذر سال گذشته نیز شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل با صدور قطعنامه‌ای به اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد به دلیل سرکوب سیستماتیک زنان در ایران از جمله در جریان خیزش سراسری، رای داد.

روز گذشته واکلاو بالک، رییس شورای حقوق بشر سازمان ملل، اعلام کرد علی بحرینی، نماینده دائم جمهوری اسلامی در دفتر سازمان ملل در ژنو، را به عنوان رییس مجمع اجتماعی این شورا در ۱۱ و ۱۲ آبان منصوب کرده است. این تصمیم با انتقادات گسترده همراه شد و دیدبان سازمان ملل برای لغو آن کارزاری برپا کرد.

نماینده جمهوری اسلامی در حالی به ریاست مجمع اجتماعی این شورا منصوب شده که قرار است در این نشست بر نقش فناوری در حمایت از حقوق بشر، از جمله در دوران پس از همه‌گیری کرونا بررسی شود.

وحید بهشتی، کنشگر سیاسی، نیز که درپی اعتصاب غذا در بیمارستان بستری شده، در واکنش به منصوب شدن نماینده جمهوری اسلامی به ریاست این مجمع نوشت: شورای حقوق بشر سازمان ملل چطور جرات کرده مردم ایران را نادان فرض کند! این فرد نماینده علی خامنه‌ای است که با محروم کردن مردم ایران از واکسن کرونا، باعث مرگ هزاران ایرانی شد و در خیابان‌ها بیش از ۵۰۰ معترض را به ضرب گلوله کشت. او نماینده همان حکومتی است که در روزهای اخیر هر شش ساعت یک نفر را اعدام کرده است.

هلیل نویر، مدیر اجرایی دیدبان سازمان ملل، نیز درباره انتصاب نماینده ایران در این جایگاه به ایران‌اینترنشنال گفت: «انتصاب رژیمی که ده‌ها انسان بی‌گناه را به شکل وحشیانه‌ای شکنجه و اعدام می‌کند، در راس یک نهاد حقوق بشری، مسخره‌ کردن عدالت است.»

نویر افزود: «اگر بر اساس منطق، واقعیت یا اخلاق پیش می‌رفتیم، رژیم ایران باید آخرین گزینه برای قرار گرفتن در راس یک نهاد حقوق بشری باشد.»

مدیر اجرایی دیدبان سازمان ملل گفت: «در بسیاری از موارد در سازمان ملل مسائل بر سر سیاست‌های منفعت‌طلبانه معامله می‌شوند و در این مسیر از روش‌های پنهانی استفاده می‌شود. من نمی‌دانم رژیم ایران برای رسیدن به این موقعیت چه معامله‌ای کرده، اما این مساله در سازمان ملل بسیار رایج است.»