/

چانه زنی های هسته ای به جایی نرسید؛ بلینکن می گوید آمریکا به نقطه ای رسیده که دیگر درباره برجام مذاکره نمی کند

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده گفت که مقامات آمریکا به نقطه‌ای رسیده‌اند که درباره توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی صحبت هم نمی‌کنند.

خواندن این مطلب 7 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، بلینکن گفت: «ما با حسن نیت تلاش کردیم تا آن‌ها را به توافق هسته‌ای بازگردانیم. آن‌ها یا نمی‌توانستند و یا نمی‌خواستند این کار را انجام دهند. ما اکنون در جایی هستیم که درباره توافق هسته‌ای صحبت نمی‌کنیم».

او در ادامه افزود: «شاید در آینده فضایی یافتیم که دوباره بتوانیم درباره بازگشت به توافق هسته‌ای با آن‌ها صحبت کنیم، اما در حال حاضر آنجا نیستیم».

پیش‌تر گزارش‌های مختلفی از مذاکرات مخفیانه مقامات آمریکا با جمهوری اسلامی منتشر شده بود. بر اساس یکی از این گزارش‌ها پنج مقام آمریکایی، اسرائیلی و اروپایی به پایگاه خبری اکسیوس اطلاع دادند که برت مک‌گورک، مشاور ارشد امور خاورمیانه جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در اوایل ماه می سفری مخفیانه به عمان داشته تا با مقامات این کشور در خصوص توافق احتمالی با جمهوری اسلامی بر سر برنامه هسته‌ای گفت‌وگویی داشته باشد. 

آنتونی بلینکن در ادامه سخنان خود درباره مذاکرات با مقامات حکومت ایران گفت: «اساساً تلاش ما همیشه این بوده است که با انجام اصلاحاتی مختصر به توافق اولیه بازگردیم. توافقی روی میز بود. ایران یا نمی‌توانست و یا نمی‌خواست به آن جواب مثبت دهد. البته که ما تا زمانی که توافق مربوطه اهداف امنیتی و منافع ما را تامین نکند، قرار نیست معامله‌ای انجام دهیم».

وزیر خارجه آمریکا با ذکر این که آمریکا همچنان دیپلماسی را بهترین راه حل برای رفع تنش‌ها با ایران می‌داند، گفت: «ما به باور خود مبنی بر این که دیپلماسی بهترین راه حل این مشکل است و در مقایسه با بقیه گزینه‌ها، می‌تواند نتایج پایدارتر و مؤثرتری به ما بدهد، ادامه می‌دهیم. اما این بدان معنی نیست که گزینه‌های دیگر وجود ندارد و ما در صورت لزوم از آن‌ها استفاده نمی‌کنیم.»

وی همچنین گفت: «مقامات آمریکایی در حال کار بر روی مجموعه‌ای از اقدامات برای عقب راندن آن‌ها هستند تا مطمئن شویم که بازدارندگی قوی و عامل فشار مناسب در اختیار داریم. آنگاه می‌بینیم که آیا فرصتی برای کار بر روی توافق هسته‌ای در اختیار داریم یا نه».

پیش از این قانون‌گذاران جمهوری‌خواه چندین بار به دولت بایدن درباره حصول توافق هسته‌ای که بدون تایید کنگره به کاهش تحریم‌ها بینجامد، هشدار داده اند.

کوین مک‌کارتی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نیز به تازگی عنوان کرد که مجلس این کشور با هرگونه توافق دولت بایدن با مقامات جمهوری اسلامی مخالف است و «دولت بایدن می‌داند برای ازسرگیری هر توافقی با رژیم یاغی ایران، با کنگره به مشکل برخواهد خورد».

پس از انتشار گزارش‌هایی از احتمال توافق مخفیانه میان دولت بایدن و جمهوری اسلامی، کمیته مطالعات جمهوری‌خواهان در کنگره نیز از رهبران این حزب خواست تحقیقاتی در رابطه با مذاکرات غیرمستقیم آمریکا و جمهوری اسلامی آغاز کنند.