به گزارش «اکسیوس» دولت آمریکا در هفتههای گذشته به اسرائیل پیشنهاده داده، برای مقابله با جمهوری اسلامی برنامهریزی نظامی مشترکی انجام دهند. به گفته مقامات آمریکایی چنین پیشنهادی از سوی دولت بایدن «بیسابقه» بوده است.
به گزارش فرانیوز، وبسایت «اکسیوس» با استناد به اظهارات سه مقام آمریکایی و اسرائیلی گزارش داد که دولت جو بایدن طی چند هفته گذشته به اسرائیل پیشنهاد داده است برای مقابله با جمهوری اسلامی برنامهریزی نظامی مشترکی انجام دهند.
مقامات آمریکایی ارائه چنین پیشنهادی از سوی دولت جو بایدن را «بیسابقه» خوانده و گفتهاند که این امر میتواند همکاری نظامی میان ایالات متحده و اسرائیل را «به طور درخور توجهی ارتقا بخشد.»
این در حالی است که به نوشته اکسیوس، مقامهای اسرائیلی تا کنون به این پیشنهاد نگاهی تردیدآمیز داشتهاند، چون نگران آن هستند که این پیشنهاد گامی در راه بستن دستهای این کشور علیه جمهوری اسلامی باشد، به ویژه در صورتی که واشنگتن مخالف اقدامات نظامی اسرائیل علیه تأسیسات هستهای ایران باشد
وبسایت «اکسیوس» به نقل از یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده، گزارش داده که این پیشنهاد به معنی «برنامهریزی برای هر گونه حمله مشترک ایالات متحده و اسرائیل علیه برنامه هستهای ایران نیست». این مقام همچنین گفت که پیشنهاد دولت بایدن تنها به منظور «تضمین حمایت نظامی آمریکا از اسرائیل» بوده و جهت بستن دست این کشور نیست.
آنگونه که مقامات آمریکایی گفتهاند، این پیشنهاد در طی سفرهای اخیر لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده، ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش، و ژنرال مایکل کوریلا، فرمانده ستاد فرماندهی نظامی مرکزی آمریکا (سنتکام) به اسرائیل ارائه شده است.
چندی پیش «آویو کوخاوی»، رئیس وقت ستاد ارتش اسرائیل اعلام کرده بود که ارتش کشورش سه طرح برای حمله به ایران آماده کرده است.
به گفته این مقام ارشد نظامی اسرائیل این سه طرح شامل حملهای تلافیجویانه به ایران، نابودی تأسیسات هستهای و مکانهای جانبی آن و درگیری تمامعیار است که هدف قرار دادن مکانهای نظامی و سایر زیرساختها را نیز در بر میگیرد.
«اکسیوس» همچنین به نقل از یک مقام بلندپایه اسرائیلی بدون ذکر نام وی نوشته است، اسرائیل این پیشنهاد را رد نکرده، اما خواهان توضیحات بیشتر در ارتباط با کموکیف “برنامهریزی نظامی مشترک” شده است.
به گفته این مقام ارشد باید دید که این برنامهریزی مشترک در عمل به چه معناست، به عبارتی آیا در «زمینه اطلاعات و پردازش سناریوها باقی میماند یا اینکه حوزه عملیات مشترک» را نیز شامل میشود.
یک مقام آمریکایی که «اکسیوس» در گزارش خود به او استناد کرده، گفته است، چنین برنامهریزی مشترک بدین معنا است که دو طرف برنامهها و طرحهای خود را «برای موارد احتمالی گوناگون به اشتراک گذاشته و میتوانند در باره سناریوهای مختلف که در پی فعالیتهای جمهوری اسلامی در منطقه حاصل میشوند، گفتوگو کنند.»
به گزارش این وبسایت، فیلیپ ونتورا، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفته است، مقامات ارشد این وزارتخانه تا کنون بارها رسماً اعلام کردهاند که ایالات متحده مایل به تقویت و گسترش همکاریهای نظامی و دفاعی با اسرائیل است.
او افزود: «روابط میان ارتش آمریکا و اسرائیل تنگاتنگ بوده و تلاشهای ایالات متحده در راستای حفظ امنیت اسرائیل پایدار است.»
در اسفندماه گذشته و همزمان با انتشار گزارشهایی در مورد شناسایی آثار اورانیوم ۸۴ درصد غنیشده در ایران توسط بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی، کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل خبر داد که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این کشور، پنج جلسه محرمانه با مقامات نظامی و امنیتی درباره ایران داشته و در این نشستها درباره بالابردن سطح آمادگی برای حمله به تأسیسات هستهای جمهوری اسلامی تصمیمگیری شده است.