به گزارش فرانیوز، نقی شعبانیان، معاون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری ایران به خبرگزاری «ایلنا» گفته است: سازمانهای محیط زیست و منابع طبیعی «هنوز هیچگونه مجوزی برای احداث سد و نیروگاه لیروک صادر نکردهاند».
او با بیان اینکه احتمال «قطع تعدادی از درختان جنگلهای زاگرس» با احداث سد «لیروک» وجود دارد، افزود: موضوع احتمال قطع ۴۱ هزار درخت با احداث سد لیروک، در «گزارش ارزیابی زیستمحیطی» ارائهشده توسط شرکت مشاور پروژه به سازمان حفاظت محیط زیست اعلام شده است.
این در حالی است که مجتبی آهور، معاون محیطزیست انسانی ادارهکل حفاظت محیطزیست استان لرستان گفته است که «برخی ارزیابیها نشان میدهد که با احداث این سد ۹۰ هزار درخت جنگلی قطع خواهد شد و ما هرگز موافق اجرایی شدن چنین پروژهای نیستیم.»
در ماههای اخیر برنامهریزی وزارت نیرو جمهوری اسلامی برای احداث «سد لیروک» در منطقه «زاگرس میانی» و در مرز استانهای لرستان و چهارمحال و بختیاری، باعث ایجاد نگرانی فعالان محیط زیست نسبت به احتمال ساخته شدن یک سد مخرب دیگر در دل عرصههای جنگلی کشور شده است.
فعالان محیط زیست بر این باورند که این پروژه سد مخرب دیگری است که اینبار عرصه جنگلهای ایران را هدف میگیرد.
پورمقدم، مدیر طرحهای برق آبی شرکت آب نیرو مرداد ماه ۱۴۰۱ گفته بود سد لیروک پس از «۱۵ سال» وقفه در مراحل اجرایی، احیا میشود.
این مقام ارشد وزارت نیرو جمهوری اسلامی در رابطه با تبعات زیست محیطی اجرای طرح نیز با اظهار اینکه «اجرای هر پروژهای تبعات محیط زیستی به دنبال دارد»، مدعی شده بود: «در اجرای سد لیروک، تبعات زیست محیطی وجود داشت که سعی کردیم آنها را کاهش دهیم».
به گفته مجتبی آهور، معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان لرستان، در حال حاضر بررسی گزارش ارزیابی محیط زیستی سد و نیروگاه لیروک و تعیین تکلیف صدور یا عدم صدور مجوز برای احداث و آبگیری این سد به دفتر ارزیابی گزارشهای محیط زیستی در ستاد سازمان حفاظت محیط زیست واگذار شده است.
نیمه مرداد ماه امسال نیز برخی فعالان محیط زیستی و اهالی مناطق محدوده اعلام شده برای سد «خرسان ۳» در کوهپایههای جنوبی زاگرس، اعلام کردند که بر این باورند که با ساخت این سد بیش از «۲۴۰۰ هکتار» از جنگلها و بوتهزارهای منطقه در دو استان کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری زیرآب میرود.