به گزارش فرانیوز، یوآو گالانت روز جمعه ۲۱ مهرماه در یک نشست خبری مشترک با همتای آمریکایی خود، در پاسخ به این پرسش که آیا تهران با حمله روز شنبه حماس از نوار غزه موافقت کرده است، گفت: «مهم نیست، چرا که این ایده ایران بود».
او افزوده است: «ما شاهد کشتار، ربودن و فجایع سنگین دیگر علیه شهروندان خود بودیم. منابع مالی حماس از ایران تامین میشود. برای ما فرقی نمیکند که ایران تا چه میزان در عملیات اخیر دخیل بوده. ما همیشه روابط نزدیک حماس و ایران را زیرنظر داشتهایم».
این در حالیست که آمریکا و فرانسه اعلام کردهاند که هنوز شواهدی از دخالت مستقیم ایران در حمله حماس به اسرائیل که منجر به کشته شدن ۱۳۰۰ نفر و زخمی شدن سه هزار نفر شده، بهدست نیاوردهاند.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، پنتاگون، روز سهشنبه ۱۸ مهر ماه گفت که ایالات متحده تاکنون شواهدی دال بر دخالت مستقیم جمهوری اسلامی ایران در حمله «تروریستی» گروه شبهنظامی حماس به اسرائیل به دست نیاورده است.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز اظهارات مشابهای را بیان کرد، اما گفت، این ارزیابی ممکن است تغییر کند.
لوید آستین در اظهارات خود تاکید کرد، تهران سالها است که از حماس حمایت میکند.
جاش برنز، رئیس کمیته مشترک حقوق بشر پارلمان استرالیا نیز با اشاره به اینکه مردم ایران قربانیان هر روزه نقض حقوق بشر هستند، حملههای حماس را مصداق جنگافروزی گروههای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه دانست.
گیلعاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، در گفتوگو با ایراناینترنشنال با اشاره به حمایت حکومت ایران از گروههای تروریستی، از همه کشورهای جهان خواست جمهوری اسلامی را به طور جدی تهدید نظامی کنند.
سفیر اسرائیل در سازمان ملل گفت: «رژیم آیتاللهها امروز دقیقا مانند رژیم نازی آلمان در جنگ جهانی دوم شده است. جهان باید بفهمد که لازم است به طور جدی آنها را تهدید نظامی کند، زیرا این رژیم تهدیدی فوری علیه همه جهان است.»
او تاکید کرد: «ما صددرصد مطمئنیم ایران در همه حملههای تروریستی در اطراف اسرائیل نقش دارد. ایران در خاورمیانه و سایر مناطق جهان از نیروهای نیابتی خود حمایت تسلیحاتی میکند.»
اردان گفت: وقتی رهبران حماس از جمهوری اسلامی به دلیل کمکهایش قدردانی میکنند، برای اینکه ثابت کنیم ایران مشخصا در چه حملهای از حماس حمایت کرده، به مدرک نیاز نداریم.
سفیر اسرائیل در سازمان ملل خاطرنشان کرد: «حماس تنها یکی از پاهای اختاپوس است. به محض اینکه مشکلمان را با آنها تمام کنیم، مهمترین اولویت اسرائیل متحد کردن جهان برای مقابله با تهدید ایران خواهد بود.»
با وجودی که رهبر جمهوری اسلامی منکر دخالت در حمله حماس به اسرائیل شده است، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در سفری به عراق، لبنان و بعد از دیدار با حسن نصرالله، رهبر گروه حزبالله، روز جمعه هشدار داد که در صورت تداوم حملات اسرائیل به غزه احتمال باز شدن جبهههای جدید وجود دارد.
یائیر لاپید، نخستوزیر سابق و از رهبران اپوزیسیون اسرائیل، روز چهارشنبه گفته بود که امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه به ایران پیام داده است که از جنگ اسرائیل و حماس کنار بماند.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، نیز در این نشست خبری در تلآویو گفت: اکنون زمان بیطرف بودن نیست: «شخصا به اسرائیل آمدم تا بگویم که حمایت آمریکا از این کشور پولادین است. ترور هرگز توجیهی ندارد؛ بهویژه زمانی که سخن از تهاجم حماس است».
او همچنین با درخواست محکومیت و انزوای حماس توسط کشورهای منطقه گفت: این گروه نماینده ملت فلسطین یا آرمانهای مشروع این مردم برای تشکیل یک کشور مستقل و ایجاد صلح و امنیت در جوار اسرائیل نیست.
آقای آستین در ادامه تصریح کرد رفتار ظالمانه حماس یادآور داعش است: «تشنه خون و مملو از نفرت است. مانند داعش، حماس هیچ چیزی جز نفرت و مرگ ارائه نمیکند. من خود در مقابله با داعش نقش داشتم. حماس همان داعش است».
وزیر دفاع اسرائیل همچنین در باره حملات اسرائیل به نوار غزه گفت ما در حال جنگی تمام عیار با گروه حماس برای ایجاد تغییرات دائمی و حفاظت از آینده کشور به عنوان یک دموکراسی مرفه هستیم.
او همچنین به ساکنان غزه هشدار داد که برای حفظ جانشان محل سکونت خود را تخلیه کرده و به مناطق جنوبی نوار غزه بروند.
گالانت گفت: «آنهایی که میخواهند جان خود را نجات دهند، لطفاً به جنوب بروید. ما زیرساختهای حماس، مقرهای حماس، تأسیسات نظامی حماس را نابود میکنیم و این پدیده را از غزه و از روی زمین حذف میکنیم.»
سازمان ملل میگوید محاصره نوار غزه و بمباران گسترده آن توسط اسرائیل به یک بحران انسانی در این منطقه تبدیل شده است، اما اسرائیل تصریح کرده که محاصره نوار غزه تا زمانی که حماس دهها گروگان اسرائیلی را آزاد نکند، ادامه خواهد داشت.
در حملات روزهای گذشته اسرائیل به نوار غزه دست کم ۱۵۰۰ نفر، از جمله چند مقام ارشد حماس کشته شده و بیش از شش هزار تن زخمی شدهاند.
آقای آستین در سفر به اسرائیل همچنین از این کشور خواسته است که قوانین جنگی را رعایت کند.
آقای گالانت از پاسخ به سوالی پیرامون حمله زمینی اسرائیل به غزه خودداری کرد، اما گفت: «این جنگی است برای موجودیت اسرائیل به عنوان یک کشور مرفه، دموکراتیک و به عنوان وطن مردم یهود».
او گفت: «ما برای خانه و آینده خود میجنگیم. مسیر طولانی خواهد بود، اما در نهایت به شما قول میدهم که پیروز خواهیم شد».