ناو آیزنهاور
/

ورود ناوگروه آیزنهاور به خلیج فارس با هدف تامین امنیت کشتیرانی آزاد

فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، شامگاه یکشنبه پنجم آذر ماه اعلام کرد که ناو هواپیمابر دوایت آیزنهاور با عبور از تنگه هرمز وارد خلیج فارس شده است.

خواندن این مطلب 6 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده، اعلام کرد ناو‌گروه ضربتی آیزنهاور که دریای سرخ مستقر بود، روز یکشنبه پنجم آذر با عبور از تنگه هرمز، وارد آب‌های خلیج‌فارس شد تا از ماموریتهای سنتکام در منطقه پشتیبانی کند.

براساس نوشته حساب کاربری سنتکام در «ایکس»، این ناوگروه ضمن حمایت از الزامات سنتکام در سراسر منطقه، آزادی ناوبری را در آبراه‌های بین‌المللی کلیدی از جمله در خلیج‌فارس و دریای عمان تضمین خواهد کرد.

ناو گروه همراه با ناو هواپیمابر آیزنهاور شامل ناوشکن موشک انداز یو.اس.اس گراوی مجهز به موشک‌های هدایت شونده، رزم‌ناو یو.اس.اس دریای فیلیپین، ناوشکن یو.اس.اس میسون مجهز به موشک‌های تاماهاک، و ناوشکن درسون است.

این ناوگروه ۱۴ آبان‌ماه با هدف تضمین تعهد ایالات متحده به امنیت منطقه و شرکای خود و در پاسخ به حملات متعدد توسط گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی به نیروهای آمریکایی، پس از حمله تروریستی حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر وارد خاورمیانه شد.

علاوه بر ورود ناو هواپیمابر آیزنهاور به خلیج فارس، ناو هواپیمابر جرالد فورد نیز در شرق دریای مدیترانه مستقر است.

پس از حمله گروه افراطی حماس در ۱۵ مهر ماه به اسرائیل و کشته شدن نزدیک به ۱۲۰۰ نفر، آمریکا برای جلوگیری از گسترش درگیری در منطقه ناو آیزنهاور را به همراهی یک گروه از رزم‌ناوها برای پشتیبانی از ناو جرالد فورد به شرق مدیترانه اعزام کرد.

بیست و هشتم آبان گروه حوثی‌های یمن که مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران هستند، یک «کشتی بریتانیایی» را ربودند و آنرا به به بندر حدیده یمن منتقل کردند.

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، همان روز با انتشار بیانیه‌ای جمهوری اسلامی را مسئول ربوده‌شدن این «کشتی بریتانیایی» در دریای سرخ خواند و اعلام کرد «این یک اقدام تروریستی دیگر از سوی جمهوری اسلامی و بیانگر تشدید تجاوزگری رژیم ایران علیه شهروندان جهان آزاد است که پیامدهای بین‌المللی زیادی درباره امنیت مسیرهای کشتی‌رانی جهان ایجاد می‌کند».

یک مقام دفاعی آمریکایی هم ۴ آذرماه گفت که یک کشتی باربری متعلق به یک میلیاردر اسرائیلی در اقیانوس هند مورد حمله پهپادی ایران قرار گرفته است. به گفته او، این پهپاد منفجر شد و به کشتی آسیب وارد کرد اما هیچ یک از خدمه آن مجروح نشدند.