/

واکنش بولیوی به نگرانی آرژانتین درباره توافق امنیتی این کشور با جمهوری اسلامی

پس از آنکه وزیر دفاع بولیوی، برای دستیابی به پهپادهای جمهوری اسلامی به منظور تقویت امنیت مرزها ابراز علاقه‌مندی کرد، آرژانتین خواستار شفاف سازی درباره توافق امنیتی این کشور با جمهوری اسلامی شد.

خواندن این مطلب 6 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، آسوشیتد‌پرس نوشت: ادموندو نوویلو، وزیر دفاع بولیوی با اغراق‌آمیز خواندن نگرانی‌ها، ادعاهای امنیتی آرژانتین را رد کرد.

وی گفت: حدس می‌زنم که با نزدیک شدن به انتخابات آتی آرژانتین، با انگیزه سیاسی همراه شده است.

نوویلو امضای یادداشت رسمی با جمهوری اسلامی را تکذیب و اعلام کرد: این اقدام برای شناسایی نقاط مشترک مورد علاقه دو کشور است.

وزیر دفاع بولیوی اواخر تیرماه در تهران با محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع ایران دیدار کرد.

وزرای دفاع دو کشور ۲۹ تیرماه، تفاهم‌نامه همکاری در حوزه‌های دفاعی و امنیتی امضا کردند.

امیر آشتیانی وزیر دفاع جمهوری اسلامی در جریان سفر همتای خود به ایران و انجام شدن این تفاهم‌نامه همکاری، گفت: با توجه به نیازمندی‌های کشور بولیوی در حوزه دفاع مرزی و مبارزه با قاچاق موادمخدر سعی شد در زمینه تجهیزات، تعاملاتی با این کشور داشته باشیم که این همکاری می‌تواند الگویی برای سایر کشورها در آمریکای جنوبی باشد.

نوویلو همچنین گفته بود، «ما در کشورمان در حوزه قاچاق کالا و موادمخدر و کنترل مرزها نگرانی‌هایی داریم که ضمن درخواست کمک از ایران در این موارد، امید است در حوزه دانشگاهی نیز با دانشگاه نظامی ایران همکاری دوجانبه داشته باشیم.»

وزیر دفاع بولیوی توضیحی درباره این که آیا بولیوی این پهپادها را از ایران خریداری خواهد کرد یا به آن اهدا خواهد شد، ارائه نداد اما اندیشکده مطالعات جنگ در واشنگتن، هفته گذشته گفت که «ایران به دنبال افزایش شمار کشورهایی است که پهپادهای آن را خریداری می‌کنند.»

این در شرایطی است که هم قانونگذاران آرژانتین و هم قانونگذاران بولیوی به دنبال اطلاعاتی درباره این توافق امنیتی با جمهوری اسلامی هستند.

جمهوری اسلامی در بمب‌گذاری سال ۱۹۹۴ بوئنوس‌آیرس دست داشته و این باعث نگرانی‌های امنیتی در آرژانتین درباره قرارداد «خرید پهپادهای ایرانی» شده است.

وزیر دفاع بولیوی تاکید کرده نیت بولیوی تنها برآورده کردن امنیت مرزی است.

او گفت که سفر او به تهران را نباید به عنوان تهدید کشور‌های همسایه انگاشته شود.

اخیرا مقامات اطلاعاتی ایالات متحده هم هشدار دادند که مسکو با کمک جمهوری اسلامی در حال ساخت یک مرکز تولید پهپاد در خاک روسیه است.

گفته شده که این مرکز احتمالا در فروردین سال آینده تکمیل خواهد شد.

موسسه صلح آمریکا نیز پیشتر اعلام کرده بود؛ تهران و مسکو در اوایل سال جاری میلادی اقدام برای تولید حدود شش هزار پهپاد ایرانی در خاک روسیه را آغاز کرده‌اند.