/

واکنش بریتانیا و آلمان به پرتاب ماهواره سپاه؛ فعالیت های موشکی جمهوری اسلامی تهدیدی برای امنیت بین المللی

وزارت خارجه آلمان نسبت به پرتاب ماهواره «نور ۳» از سوی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی واکنش نشان داد و آن را تهدیدی برای امنیت بین‌المللی دانست.

خواندن این مطلب 6 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، این وزارت‌خانه با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «ایران بدون توجه به محدودیت‌های بین‌المللی، ماهواره نور ۳ را پرتاب کرده است. فعالیت‌های موشکی ایران، تهدیدی برای امنیت بین‌المللی است».

این مطلب می افزاید: «ما و شرکای‌مان متعهد به استفاده از تمام ابزارهای دیپلماتیک موجود برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای هستیم».

رسانه‌های ایران، روز چهارشنبه پنجم مهر از پرتاب و قرار گرفتن سومین ماهواره ساخت سپاه پاسداران در مدار زمین خبر دادند.

گفته شده که این ماهواره در ارتفاع ۴۵۰ کیلومتری از سطح زمین روی مدار قرار گرفته است.

وزارت خارجه بریتانیا نیز در واکنش به اقدام ایران در پرتاب ماهواره نور-۳ با پرتابگری که از فناوری سیستم‌های موشک بالستیک دوربرد استفاده می‌کند، گفت: اقدام‌های ایران بی‌احترامی این کشور را به محدودیت‌های بین‌المللی نشان داده و خطر جدی رژیم را برای امنیت جهانی نمایان می‌کند.

بیانیه وزارت خارجه بریتانیا افزود: ایران با وجود خواست مکرر شورای امنیت برای توقف برنامه موشک بالستیک خود، به پرتاب این ماهواره اقدام کرد.

وزارت خارجه بریتانیا تاکید کرد لندن متعهد است در کنار شرکای خود برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی و پاسخگو کردن رژیم ایران برای فعالیت‌های مخربش در جاهای مختلف جهان، همه گام‌های دیپلماتیک ممکن را به کار گیرد.

پس از پرتاب این ماهواره، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در واکنش به قرار گرفتن ماهواره نور-۳ در مدار زمین، توانمندی‌های موشکی بالستیک جمهوری اسلامی را «تهدیدی جدی برای امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی» دانست.

آقای میلر گفت: «ما همچنان به استفاده از انواع ابزارهای عدم اشاعه (تسلیحات اتمی)، از جمله تحریم، برای مقابله با پیشرفت بیشتر برنامه موشکی بالستیک ایران و توانایی‌اش در تکثیر موشک‌ها و فناوری‌های مرتبط با آن به دیگران، ادامه خواهیم داد.»

برخی از کارشناسان غربی‌ می‌گویند برنامه فضایی سپاه پاسداران، پوششی برای توسعه موشک‌های قاره‌پیما است.

در اواسط بهمن‌ ۱۴۰۰، شش عضو مجلس نمایندگان آمریکا، در نامه‌ای به جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، از او خواستند که با تمرکز بر توان موشکی جمهوری اسلامی، آن را یک «تهدید جدی» به شمار آورد.