فتاح
/

واکنش آمریکا به نمایش موشکی جمهوری اسلامی: از تمام ابزارهای موجود برای جلوگیری از این فعالیت‌ها استفاده کنیم

یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به نمایش تسلیحاتی و موشکی جمهوری اسلامی گفت: «ما به همکاری نزدیک با متحدان و شرکای اروپایی خود ادامه می‌دهیم تا از تمام ابزارهایی که در اختیار داریم برای جلوگیری از این فعالیت‌ها استفاده کنیم».

خواندن این مطلب 7 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، رسانه صدای آمریکا نوشت که این سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به خبرنگار این رسانه تصریح کرد: «ما همچنان بر محدود کردن رفتار بی‌ثبات‌کننده ایران از طریق فشار دیپلماتیک، هماهنگی نزدیک با متحدانمان و کاهش تنش در منطقه متمرکز هستیم و از ابزارهایمان تا حد زیادی برای کنترل جمهوری اسلامی استفاده می‌کنیم همانطور که سه‌شنبه قبل، تحریم‌های جدیدی را علیه یک شبکه تدارکاتی مرتبط با فعالیت‌های حساس به اشاعه هسته‌ای ایران اعلام کردیم».

نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در رژه ۳۱ شهریور ماه در تهران موشک‌های «فتاح» و «پاوه» را به نمایش درآوردند.

این نهاد مدعی شد که موشک فتاح هایپرسونیک با برد ۱۴۰۰ کیلومتر و سرعت ۱۳ تا ۱۵ ماخ و موشک پاوه نیز یک کروز برد بلند است که ۱۶۵۰ کیلومتر توان پرتابی دارد و بُرد کروزهای ضد اهداف زمینی ایران را لااقل ۲۲ درصد افزایش می‌دهد.

این سخنگو توسعه و تکثیر پهپادهای ایران را نیز تهدیدی جدی برای امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی دانست.

او افزود: «ما همچنان به تلاش برای روشنگری و بیان علل نگرانی‌های خود، در مجامع عمومی جهانی، در مورد انتقال پهپاد و تسلیحات ایران، به‌ ویژه مواردی که قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض می‌کنند و نیاز به اقدام هماهنگ برای مقابله دارند، ادامه خواهیم داد».

پیشتر نیز هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای عالی امنیت ملی کاخ سفید ۱۹ خرداد در مصاحبه‌ای اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا ادعای مقامات جمهوری اسلامی درباره آزمایش‌ دو موشک خیبر و فتاح را نقض قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت سازمان ملل متحد خواند.

او گفت: ایالات متحده به همکاری با شرکای خود به منظور وارد کردن فشار کافی برای وادار کردن ایران به توقف فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده از جمله برنامه موشکی ادامه خواهد داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده نیز همان زمان در واکنش به آزمایش موشک بالستیک جمهوری اسلامی به صدای آمریکا گفته بود: «توسعه و تکثیر موشک‌های بالستیک از سوی ایران، تهدیدی جدی علیه ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی و چالشی عمده علیه عدم اشاعه تسلیحات است و آمریکا از ابزارهای متنوعی به منظور تحقق عدم اشاعه تسلیحات از جمله تحریم برای مقابله با پیشرفت بیشتر برنامه موشک بالستیک جمهوری اسلامی و قابلیت‌هایش برای تکثیر موشک و فناوری‌های مربوطه استفاده می‌کند».

سپاه پاسداران صبح سه شنبه ۱۶ خرداد با حضور ابراهیم رئیسی و پس از چند روز تبلیغات و فضاسازی از موشک «هایپرسونیک» خود با نام «فتاح» رونمایی کرد.

سپاه پاسداران مدعی شد که موشک هایپرسونیک «فتاح» قادر است تمام سامانه‌های دفاع هوایی از جمله «تاد، آرو، پاتریوت، اجیس، جی‌بی‌آی، گنبد آهنین، فلاخن داوود، و باراک» را خنثی کند و با استفاده از نسل جدید سوخت جامد و «کلاهک مخروطی انفجاری» خود «مانورپذیری عالی و سرعت بسیار بالایی» دارد.