ناوشکن البرز
/

همزمان با افزایش تنش‌های دریایی در منطقه؛ «ناوشکن البرز» وارد دریای سرخ شد

خبرگزاری‌ تسنیم خبر داد «ناوشکن البرز در قالب ناوگروه ۹۴ نیروی دریایی ارتش» با عبور از تنگه باب‌المندب وارد دریای سرخ شده است.

خواندن این مطلب 7 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، این خبرگزاری نوشت که ناوگروه‌های ارتش «از اوایل سال ۸۸» برای «تامین امنیت خطوط کشتی‌رانی و مقابله با دزدان دریایی»، ماموریت در آبهای آزاد را آغاز کرده‌اند.

به گزارش تسنیم، ناوشکن البرز در «سال ۱۳۵۱» به نیروی دریایی پیوسته و «در سال ۹۸ پس از تعمیرات اساسی و نصب سیستم‌های جدید»، دوباره به ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش ملحق شده است.

شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش در آذر ماه گفته بود «ناوشکن جماران در خلیج عدن مشغول تأمین امنیت کشتیرانی است و ناوشکن البرز نیز در دریای سرخ این مأموریت را عهده‌دار است.

خبرگزاری دولتی ایرنا درباره ناوشکن البرز نوشت: این ناوشکن با هزار و ۵۵۰ تن وزن، افزون بر ۳۶ گره دریایی سرعت دارد. این شناور با عمری بیش از ۴۸ سال با صرف ۴۵ هزار و ۲۵۰ نفر ساعت‌کار مفید، تعمیر و نوسازی شده است.

به نوشته ایرنا، «سامانه دفاع نقطه‌ای کمند» (دفاع نزدیک دریایی) و سامانه کنترل آتش (FCS) در بخش میانی کشتی، سامانه کنترل آتش شامل مدیریت کنترل آتش الکترواپتیکالی و یک سامانه توپی شکل (شبیه به سامانه‌های پدافند هوایی «سراج ۱») و پرتابگر ۱۲ تایی چف و فلر، از جمله ویژگی‌های ناوشکن البرز است. این ناوشکن با شماره بدنه ۷۲ از ناوهای کلاس الوند به حساب می‌آید.

آمریکا با همکاری چندین کشور دیگر از جمله بریتانیا ائتلافی دریایی را تشکیل داده تا از حمله حوثی‌ها به کشتی‌ها در دریای سرخ جلوگیری کند.

براساس گزارش ها، از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس، حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی به دست‌کم ۲۰ کشتی در حال گذر از دریای سرخ حمله کرده‌اند.

دولت بریتانیا گفته است که ایران را در این حملات مسئول می‌داند و آماده است در کنار آمریکا با حملات حوثی‌ها مقابله کند.

حملات حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری در حال گذڕ از دریای سرخ، تجارت جهانی را مختل کرده و شرکت‌های بزرگ کشتیرانی مجبور شده‌اند مسیر طولانی‌تر و پرهزینه‌تری را در اطراف دماغه امید نیک آفریقا به جای کانال سوئز طی کنند.

دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا، روز یکشنبه گفت که در تماسی به حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی گفته است که ایران باید برای توقف حملات حوثی‌ها در دریای سرخ اقدام کند..

کامرون در پستی در شبکه اجتماعی ایکس گفت: «من به صراحت اعلام کردم که ایران با توجه به حمایت طولانی مدت از حوثی‌ها، مسئولیت جلوگیری از این حملات را بر عهده دارد و این حملات «جان بی‌گناهان و اقتصاد جهانی را به خطر می‌اندازد.»

در همین حال به گزارش رسانه‌های ایران، محمد عبدالسلام سخنگوی سیاسی حوثی‌ها با حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی و مشاور ارشد او در تهران دیدار کرده است. او دیروز با علی اکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز ملاقات کرده بود.