هشت تشکل صنفی کارگری ایرانی در نامه سرگشادهای به هیاتهای نمایندگی شرکتکننده در اجلاس سازمان جهانی کار با اشاره به سرکوب گسترده معترضان صنفی توسط جمهوری اسلامی، خواهان محکوم کردن این اقدامات و اخراج جمهوری اسلامی از اجلاس سازمان جهانی کار شدند.
به گزارش فرانیوز، این تشکلها با اشاره به اینکه در دو سال اخیر فعالان کارگری، معلمان معترض و دیگر فعالان اجتماعی و تشکلهای صنفی مورد بیشترین سرکوبها در ایران قرار گرفتهاند، از این هیاتها خواستند تا این سرکوبگریها را محکوم نمایند.
آنها در نامه خود تاکید کردهاند؛ نمایندگان به اصطلاح اتحادیههای کارگری شرکتکننده از ایران، نمایندگان تشکلهای دولتساختهاند و به همین دلیل خواهان اخراج جمهوری اسلامی از سازمان جهانی کار و عدم اجازه به هیات این حکومت برای شرکت در اجلاس شدهاند.
این تشکلها با اشاره به سرکوبگریها و نقض فزاینده حقوق کارگران و معلمان و بهخصوص نقض حق تشکلیابی مستقل و حق برپایی تجمع و اعتراض را که پایهایترین حقوق مردم در هر جامعه است، نوشتهاند: به مماشات سازمان جهانی کار با جمهوری اسلامی و سرکوبگریهایش اعتراض داریم.
از دیگر خواستههای این تشکل، رفع فوری و بیقیدوشرط تمامی اتهامات منتسبشده به تمامی فعالان صنفی محبوس در ایران و آزادی تمامی کارگران، معلمان و فعالان اجتماعی زندانی و دستگیرشدگان جنبش زن زندگی آزادی و همه زندانیان سیاسی و لغو فوری اعدامها است.
اسامی تشکلهای امضا کننده نامه سرگشاده به هیاتهای اجلاس سازمان جهانی کار به این شرح است:
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، شورای سازماندهی کارگران غیررسمی نفت (ارکان ثالث)، کمیته پیگیری برای ایجاد تشکلهای کارگری، شورای بازنشستگان ایران، صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد، انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، سندیکای نقاشان استان البرز و مدافعان لغو کار کودکان.
یکصد و یازدهمین اجلاس سازمان جهانی کار در تاریخ پانزدهم خرداد ماه مصادف با پنجم ماه ژوئن در ژنو برگزار خواهد شد.