به گزارش فرانیوز، احسان خاندوزی وزیر اقتصاد دولت ابراهیم رئیسی در واکنش به این اتفاق گفت که نان در سراسر کشور «قیمت واحد ندارد» و قیمت آن «منطقهای و استانی تعیین میشود.»
تغییر نوع آرد این ۳۰۰ نانوایی تصمیم کارگروه آرد و نان استان تهران بوده که در استانداری تهران مستقر است.
به گفته سخنگوی اقتصادی دولت، افزایش قیمت نان با درخواست مقامات استانی و تایید وزارت کشور امکانپذیر است.
خاندوزی در عین حال گفت: «دولت حتما در خصوص نظارت بر قیمت نان به شکل ویژه اقدام خواهد کرد».
از حدود یک ماه پیش قیمت نان در نیمی از استانهای ایران افزایش یاقته است.
۳۱ مرداد ماه وبسایت «اقتصاد ۱۰۰» در گزارشی از وضعیت تولید و توزیع نان در پایتخت نوشته بود که عدم رعایت قیمت در نانواییهای مختلف به اندازهای افزایش یافته که دیگر نمیتوان نان با نرخهای اعلام شده دولتی پیدا کرد و «عمده نانواییها نان را با قیمتهای مورد نظر خود میفروشند.»
محمد جلال، مشاور وزیر اقتصاد و مجری طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان در میانه تیر امسال از واگذاری تصمیمگیری برای تعیین قیمت نان به مقامهای استانی خبر داده بود.
پس از یک سال از آغاز طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان، همچنان کیفیت نان و قیمتگذاری آن از جمله مشکلاتی هستند که اعتراض نانوایان و مشتریان نان سنتی را به همراه دارند.
طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان بنا بر ادعای مجریان آن با هدف ممانعت از قاچاق آرد و نان به کشورهای همسایه و جلوگیری از هدر رفتن سالانه بیش از چهار میلیون تن نان در ایران اجرایی شد اما در عمل و اجرا به مشکلات نانوایان و خریداران نان افزود.
نانوایان با اشاره به افزایش هزینههای تولید نان از تثبیت قیمت نان گلایه دارند و ادامه فعالیت را با نرخهای تثبیتشده، ناممکن میدانند.
افزایش نرخ نان در ایران از استان خراسان رضوی آغاز شد و در روز چهارم مرداد رسانههای ایران اعلام کردند که در خراسان به شکل «ناگهانی» نان گران شد و نرخ نان یارانهای در شهرستان مشهد تا ۴۰ درصد افزایش یافت.
دهم مرداد ماه نیز خبرها حکایت از افزایش نرخ نان در ۱۳ استان کشور حکایت داشت.