مرگ شش کارگر محبوس در «معدن طرزه» دامغان ؛ کار معدن به دستور قضایی متوقف شد

براساس اخبار منتشر شده در رسانه های داخلی ایران، انفجار در معدن رزمجاه طزره در شمال شهرستان شاهرود از مجموعه معادن البرز شرقی موجب جان باختن شش نفر و تعطیلی موقت این معدن شد.

خواندن این مطلب 5 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، این حادثه شامگاه روز یکشنبه بر اثر تجمع گار در تونل رزمجاه رخ داد و از آن پس از سرنوشت شش کارگری که در عمق ۷۰۰ متری این معدن گرفتار بودند، خبری در دست نبود.

استانداری سمنان شامگاه یکشنبه از انفجار معدن «طرزه» دامغان خبر داده بود. با انتشار خبر خارج کردن پیکرهای بی‌جان کارگران محبوس در معدن، گمانه‌زنی‌ها در مورد سرنوشت قربانیان پایان یافت.

بهروز افروز، قربانعلی کمال، حسین غزائیان، حمید ایزدی، ابوالفضل غنایی و محمد نعیمی‌صفت اسامی قربانیان این حادثه اعلام شده است.

گفته شده انفجار در معدن ذغالسنگ البرز شرقی طزره دامغان ساعت ۱۹ روز گذشته «براثر تجمع گاز» رخ داد و منجر به محبوس شدن ۶ معدنچی در عمق ۷۰۰ متری زمین شده بود.

پیش از این در اردیبهشت سال۱۴۰۰ در تونل شماره ۴۲ معدن بزرگ طزره، هنگام استخراج و به دلیل ریزش ناگهانی سقف کارگاه، دو کارگر محبوس شدند که پس از پنج روز پیکر آن‌ها از زیر آوار خارج شد.

محمد جعفر عبدالهی رئیس کل دادگستری استان سمنان در پی وقوع حادثه به مسئولان قضایی دامغان دستور داد، ضمن بازدید میدانی موقتاً به‌منظور بررسی استانداردسازی، رعایت نکات ایمنی و بررسی علل وقوع این حادثه، از ادامه فعالیت این معدن خودداری شود.

همزمان روزنامه «پیام ما» در مطلبی به نقل از آمارهای رسمی وزارت کار نوشت: «در سال ۱۴۰۱ بیش از ۷۰۰ نفر بر اثر حوادث ناشی از کار فوت کرده‌اند که این یعنی در هر روز کاری، دو کارگر جان خود را از دست داده‌اند ولی آمارهای غیررسمی تا فوت روزانه شش کارگر بر اثر حوادث کار را تایید می‌کنند».

به نوشته این روزنامه نتایج یک تحقیق که در سال ۱۴۰۱ انجام شده، نشان می‌دهد بیش از ۸۰ درصد حوادث شغلی ناشی از بی‌احتیاطی و رعایت نکردن مقررات است. «اول ایمنی بعد کار» چیزی بیش از یک جمله روی تابلو نیست. اولویت همیشه با کار است و بی‌توجهی به ایمنی سال‌هاست که از کارگران قربانی می‌گیرد. این درحالی‌ است که سازمان «بین‌المللی تأمین اجتماعی» تاکید می‌کند که بیش از ۹۰ درصد حوادث کار قابل پیشگیری‌ هستند.

ایران در زمینه رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه صد و دوم را به خود اختصاص داده است.