/

محکومیت سکینه پروانه به هفت سال و نیم حبس تعزیری

یک زندانی سیاسی کُرد محبوس در بند زنان زندان مرکزی مشهد از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر به اتهام‌های «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی» و «توهین به رهبر جمهوری اسلامی» مجموعا به هفت سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

خواندن این مطلب 10 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز به نقل از شبکه حقوق بشر کردستان، سکینه پروانه طی روزهای گذشته از بند زنان زندان مرکزی مشهد به شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی مشهد منتقل و صدور این حکم رسما به وی ابلاغ شده است.

طبق این گزارش، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و دادگاه انتشار یک ویدیو در شبکه‌های مجازی و رسانه‌ها از حضور این سکینه پروانه بر مزار علی مظفری از جان‌باختگان خیزش انقلابی زن زندگی آزادی در قوچان را مصداق این اتهامات عنوان کرده‌اند.

جلسه دادگاه این زندانی سیاسی در اوایل شهریور امسال بدون حضور وکیل تعیینی در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی مشهد برگزار شده بود.

پس از ابلاغ صدور این حکم تاکنون دادگاه از دسترسی وکیل تعیینی به این پرونده و اعتراض به حکم صادره ممانعت به عمل آورده است.

وی در این مدت دچار مشکلات تنفسی و قلبی شده است، اما مسئولان زندان از انتقال او به بهداری زندان و مراکز درمانی ممانعت به عمل می‌آورند.

مسئولان زندان همچنین با اعمال محدودیت در تماس‌های تلفنی این زندانی سیاسی با خانواده‌اش، تنها در حضور ماموران حفاظت زندان و با شرط صحبت به زبان فارسی با خانواده به او امکان تماس‌های تلفنی محدود و کوتاه را می‌دهند.

سکینه پروانه، زندانی سیاسی سابق روز سه‌شنبه پانزدهم فروردین ماه در ترمینال مشهد توسط ماموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد نظامی-امنیتی منتقل شد.

ماموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران همزمان با بازداشت وی، راننده تاکسی که او را به ترمینال رسانده بود برای چندین ساعت بازداشت و مورد ضرب و شتم شدید قرار دادند.

وی در تاریخ ۲۵ فروردین پس از پایان دوران بازجویی از بازداشتگاه سازمان اطلاعات سپاه به زندان مرکزی مشهد منتقل شد.

سکینه پروانه در تاریخ بیست و ششم بهمن ۱۴۰۱ در چهارمین سال محکومیت خود پس از اعلام عفو از زندان مرکزی مشهد آزاد شد.

وی پس از آزادی از زندان بار دیگر در تاریخ ۱۶ اسفند توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و پس از ۴ روز آزاد شد.

سازمان اطلاعات سپاه پاسداران پس از آزادی وی از زندان در بهمن سال گذشته تا کنون از تحویل مدارک شخصی او از جمله شناسنامه و.. خودداری کرده است.

سکینه پروانه پیش از این با انتشار نامه‌ایی در تاریخ ۵ تیر ۱۳۹۹ جریان بازداشت و اذیت و آزارهایی که در دوران زندان تجربه کرده است را شرح داده بود.

بر اساس گفته‌های خانم سکینه ماموران امنیتی جمهوری اسلامی اوایل پاییز ۱۳۹۸ او را به بهانه ملاقات با خانواده‌اش در شهر سلیمانیه کردستان عراق بازداشت و پس از انتقال به مرز ایران و عراق مدت ۱۰ روز را در بازداشتگاه‌های مریوان و سنندج گذرانده تا نهایتا به زندان اوین منتقل شد.

وی دوران بازداشت خود را تحت سخت‌ترین شرایط بازجویی همراه با شکنجه‌های جسمی در بندهای دو الف، ۲۰۹ و زنان زندان اوین سپری کرد.

پیام درفشان، وکیل سابق این زندانی سیاسی در تاریخ ۵ خرداد ۱۳۹۹ از صدور حکم ۵ سال حبس تعزیری و ۳ سال ممنوعیت از عضویت در گروه‌های سیاسی به اتهام «عضویت در گروه یا دستجات معاند نظام با هدف برهم زدن امنیت کشور» برای موکل خود خبر داده بود.

سکینه پروانه در فروردین‌ ۱۳۹۹ به دلیل شعارنویسی و سردادن شعار در زندان اوین به زندان قرچک ورامین انتقال یافت و پس از ۴ روز نگهداری در سلول انفرادی به بیمارستان روان‌پزشکی امین‌آباد شهر ری منتقل شده بود.

وی در تاریخ ۱۴ تیر در حالی که آثار کبودی و ضرب و شتم روی بدنش وجود داشت مجددا به زندان اوین منتقل شد و دادگاه در مرداد ۱۳۹۹ وی را به اتهام «اغتشاش در زندان» به ۲ سال حبس محکوم کرد.

این زندانی سیاسی در آبان ۱۳۹۹ از زندان اوین تهران به زندان‌های قوچان و مرکز مشهد منتقل شد. وی در چند سال گذشته چندین بار به بازداشتگاه سازمان اطلاعات سپاه پاسداران مشهد انتقال و برای انجام اعترافات اجباری تلوزیونی مورد شبکه جسمی و روحی قرار گرفته بود.

این زندانی سیاسی در این مدت همچنین در اعتراض به فشار نهادهای امنیتی چندین بار دست به اعتصاب غذا زده بود.