قطع بودجه «رصدخانه مهاجرت ایران» به دلیل انتشار گزارشی از افزایش تمایل ایرانیان به مهاجرت

به دنبال انتشار گزارشی از افزایش تمایل ایرانیان به مهاجرت از کشور توسط رصدخانه مهاجرت ایران، این نهاد تحقیقاتی تعطیل شد.

خواندن این مطلب 5 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، بهرام صلواتی، مدیر رصدخانه مهاجرت ایران از برخوردها با نهاد تحت مدیریتش خبر داد و گفت که بودجه این نهاد قطع شده است.

علاوه بر این او اعلام کرد که حکم تخلیه ساختمان این مرکز نیز صادر شده است.

هرچند که بهرام صلواتی نام نهادی که بودجه مرکز رصدخانه مهاجرت ایران را قطع کرده ذکر نکرد اما این مرکز با دانشگاه شریف همکاری داشته، زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری اداره می‌شود و به نظر می‌رسد که بودجه آن نیز توسط این نهاد دولتی تامین می‌شده است

مدیر رصدخانه مهاجرت ایران در این رابطه گفت: پیش از این نیز بارها درباره روند مهاجرت نخبگان و سرمایه‌های علمی با ارائه مدرک سخن گفته‌ایم اما متأسفانه با ما برخورد شده است.

این مرکز تحقیقاتی به تازگی نتایج یک نظرسنجی را منتشر کرد که بر اساس آن ۶۰ درصد ایرانیان برای مهاجرت از کشور برنامه‌ریزی یا اقدام کرده‌اند.

بر اساس این نظرسنجی فقط ۴ درصد از ایرانیان مهاجر گفته‌اند که قصد بازگشت به کشور دارند.

به دنبال انتشار این خبر علی شریفی زارچی استاد دانشگاه شریف با انتشار یک  توییت نوشت: «بالاخره راه‌حل آمار بالای مهاجرت کشف شد. جلوگیری از انتشار آمار، قطع بودجه، و حکم تخلیهٔ ساختمان رصدخانه مهاجرت. تبریک به معاونت علمی ریاست‌جمهوری، پژوهشکدهٔ سیاست‌گذاری دانشگاه شریف و سایر مسئولان ذی‌ربط».

به تازگی مرکز پژوهش‌های مجلس راهکار جلوگیری از مهاجرت روزافزون ایرانیان از کشور را ممنوع کردن تبلیغات مهاجرت دانست و خواهان ممنوع شدن این تبلیغات در تمامی رسانه‌ها از جمله شبکه‌های اجتماعی شد.

این مرکز وابسته به مجلس جمهوری اسلامی با انتشار گزارشی مدعی شده بود که تبلیغات، عامل «بالا رفتن آمار مهاجرت» است و از این رو «هر گونه تبلیغات درباره مهاجرت باید ممنوع شود».

در این گزارش عنوان شده که برای جلوگیری از افزایش مهاجرت، باید «هر گونه تبلیغات درباره مهاجرت، خرید ملک، تحصیل، سرمایه‌گذاری، اخذ اقامت و ویزا در خارج از کشور» در همه رسانه‌ها و به هر شیوه صریح یا ضمنی ممنوع شود.