به گزارش فرانیوز، غلامرضا سلیمانی افزود: کاهش جمعیت کشور، طی یک برنامه چندین ساله متأثر از سازمانهای بینالمللی در ایران اجرا شد و امروز آثار منفی آن را میبینیم.
او در حالی مسئولیت کاهش جمعیت جوان ایران را متوجه سازمانهای بینالمللی دانست که علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی در مهرماه سال ۱۳۹۱ در یک سخنرانی عمومی گفت: «یکی از خطاهایی که خود ما کردیم این بوده که تحدید نسل از اواسط دهه ۷۰ به این طرف باید متوقف میشد. مسئولان کشور در این باره اشتباه کردند و خود بنده هم سهیم هستم».
سلیمانی بدون اشاره به مشکلات معیشتی فراوان در ایران و کوچکشدن هر روزه سفره شهروندان ادامه داد: شرایطی را باید فراهم کرد که سن ازدواج کاهش پیدا کند و با تحول فرهنگی و گروههای جهادی این مهم ممکن خواهد شد و از سویی دیگر ساخت منازل ارزان و کم ودیعه برای زوجهای جوان و سایر طرحهای سازنده از دیگر برنامههاست.
او در ادامه فرزندآوری و ازدواج آسان را تنها بحرانهای کشور خواند و با ساده انگاشتن معضلات اقتصادی ادامه داد: «اقتصاد و معیشت هم کلان مسئله هستند که باید با کار جهادی حل و فصل شوند».
سخنان فرمانده بسیج در مورد بحرانهای کشور در حالی مطرح شد که چندی پیش فرشاد مؤمنی اقتصاددان برجسته و استاد اقتصاد دانشگاه «علامه طباطبایی» تهران ضمن انتقاد از شیوه حکمرانی در ایران با اعلام اینکه یکسوم سفره مردم نابود شده است گفت که به دلیل سیاستهای جمهوری اسلامی نزدیک به یکسوم جمعیت کشور در زیرخط فقر قرار گرفتهاند.
این اقتصاددان اعلام کرد که «دستکم ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از مردم ایران در سال ۱۴۰۰ به دلیل سیاستهای حکومت به زیرخط فقر رانده شدند.» این در حالی است که از سال ۱۴۰۰ تا کنون شرایط اقتصادی در ایران بهمراتب بدتر شده و تمامی آمار و ارقام نشان میدهد مشکلات معیشتی شهروندان افزایش یافته است.
در همین رابطه محمد باقری بنایی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس جمهوری اسلامی اذعان کرد که با توجه به تورم یکی دو سال اخیر، در حال حاضر «خط فقر در تهران به ۳۰ میلیون تومان» رسیده است. این در حالی که حداقل حقوق یک کارگر همراه با مزایا به ۸ میلیون تومان هم نمیرسد.