/

عفو بین‌الملل خواهان تحقیقات مستقل درباره وضعیت آرمیتا گراوند شد

سازمان عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای در واکنش به وضعیت آرمیتا گراوند نوشت: جامعه جهانی باید از مقامات ایرانی بخواهد که به هیات حقیقت‌یاب سازمان ملل و دیگر ناظران مستقل برای بررسی شرایط بستری شدن آرمیتا گراوند ۱۶ ساله در بیمارستان که پس از بیهوش شدن در قطار متروی تهران به کما رفت شد، وارد کشور شوند.

خواندن این مطلب 9 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، در بیانیه عفو بین‌الملل آمده است: آرمیتا توسط یکی از مجریان قوانین حجاب اجباری ایران مورد حمله قرار گرفته است و از آن زمان تاکنون در کما به سر می‌برد، در این میان شواهد فزاینده‌ای مبنی بر پنهان‌کاری توسط مقامات وجود دارد.

این نهاد افزود: در روزهای پس از بستری شدن او در بیمارستان، مقامات ایرانی روزنامه نگاری را که در حال تحقیق در مورد این حادثه بود دستگیر کردند و ویدئوهای تبلیغاتی را در رسانه‌های دولتی پخش کردند که در آن والدین و دوستان آرمیتا گراوند با اضطرابی آشکار و اکراه این روایت دولتی را تکرار می کردند که او به دلیل فشار خون پایین افتاده است.

این سازمان بین‌المللی تاکید کرد: در تلاشی بیشتر برای پنهان کردن حقیقت، مقامات همچنین فیلم دوربین مدار بسته ویرایش شده را منتشر کردند. 

دایانا الطحاوی، معاون مدیر منطقه ای عفو بین الملل در خاورمیانه و شمال آفریقا گفت: مقامات ایرانی در حال راه اندازی یک کمپین هماهنگ انکار و تحریف برای سرپوش گذاشتن بر حقیقت در مورد شرایطی هستند که منجر به سقوط آرمیتا گراوند شد، که به طرز وحشتناکی یادآور روایت‌های جعلی و توضیحات غیرقابل قبول آنها از بستری شدن مهسا ژینا امینی در بیمارستان بیش از یک سال پیش است.

سازمان عفو بین‌الملل در بخشی از نامه خود تصریح کرد: با توجه به فقدان چشم‌انداز تحقیقات بی‌طرفانه و مستقل در داخل، جامعه بین‌المللی باید مقامات ایرانی را تحت فشار قرار دهد تا اجازه دسترسی به هیأت‌های حقیقت یاب سازمان ملل و دیگر ناظران مستقل را بدهند تا حقیقت را در مورد آنچه منجر به بستری شدن در بیمارستان در شرایط وخیم هنوز کشف کنند.

این نهاد حقوق بشری عنوان کرد: جامعه جهانی همچنین باید بخواهد که بستگان، دوستان و روزنامه‌نگاران جویای حقیقت آرمیتا از انتقام و آزار و اذیت محافظت شوند.

عفو بین‌الملل افزود: آرمیتا گراوند در نهم مهر ماه پس از بیهوش شدن در قطار در ایستگاه مترو تهران در کما فرورفت و در بیمارستان فجر بستری شد. به گفته منابع آگاه، نیروهای امنیتی با حضور گسترده در ورودی بیمارستان، از مراجعه مردم جلوگیری کرده و حتی افراد را از فیلمبرداری از گوشی خود منع کرده اند. 

این سازمان افزود: این منابع گزارش دادند که مقامات در چندین نوبت به والدین وی اجازه ورود به بیمارستان را دادند، اما با محدودیت هایی، آنها را محدود به ملاقات کوتاه با او کردند.

در ادامه بیانیه آمده است: روزنامه شرق روز بعد گزارش داد که مریم لطفی روزنامه‌نگار پس از مراجعه به بیمارستان فجر برای تحقیق بازداشت شده است. مریم لطفی در همان روز با قرار وثیقه آزاد شد.

همچنین تصریح شده است: روزنامه گاردین به نقل از یک شاهد عینی گفت که اندکی پس از ورود آرمیتا گراوند به واگن قطار، یک مامور زنی که حجاب اجباری را در مترو اعمال می‌کرد «بر سر آرمیتا گراوند فریاد زد و از او پرسید که چرا او روسری ندارد». 

این نهاد بین‌المللی افزود: به نقل از گاردین، این شاهد عینی افزود: «آرمیتا سپس به او گفت که آیا من از تو می‌خواهم روسری خود را بردارید؟ چرا از من می‌خواهی روسری بپوشم؟ سپس مشاجره آنها به خشونت کشیده شد. مجری حجاب شروع به حمله فیزیکی به آرمیتا کرد و او را به شدت هل داد.

سازمان عفو بین‌الملل نوش: رسانه های دولتی ایران به سرعت به این گزارش‌ها واکنش نشان دادند و سقوط آرمیتا گراوند را به “افت فشار خون” نسبت دادند.