/

طمع وزارت «ارشاد» برای چنبره بر حوزه روزنامه‌نگاران؛ روزنامه‌نگاری به شرط پروانه صنفی 

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برنامه‌ خود برای صدور پروانه صنفی برای روزنامه نگاران خبر داد در حالی که فعالان این حوزه عنوان کرده‌اند؛ جمهوری اسلامی با این اقدام، امکان مدیریت خبرنگاران و حذف آنها از رسانه‌ها را با ابطال پروانه فعالیت آنان فراهم می‌کند.

خواندن این مطلب 8 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، خبرگزاری «ایسنا» نوشت که محمدمهدی اسماعیلی در نشستی با «اصحاب رسانه» آذربایجان شرقی گفته است: برخی مسائل در برخی رسانه‌ها برجسته می‌شود که نسبت آن با حقایق قابل مقایسه نیست که گویی از دو رسانه از دو جغرافیا متفاوت صحبت می‌کنند که این مورد آسیب است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از برنامه‌های وزارتخانه خود برای «اصلاح رویه‌های موجود» در بین «اصحاب رسانه» در ایران خبر داده است.

محمدمهدی اسماعیلی گفته است: باید تمامی روزنامه نگاران» دارای «هویت صنفی مشخصی باشند.

او هدف از این اقدام را «اجرای آسان قانون» اعلام کرده است.

این وزیر تاکید کرده است که تاکنون نتوانستیم قانون را در بحث مطبوعات به طور کامل اجرا کنیم.

وزیر ارشاد جمهوری اسلامی بخش قابل توجهی از اخبار را «جعلی» و ناشی از «سواد رسانه‌ای پایین» دانسته است.

او گفته است که در دو سال باقی دولت سیزدهم، باید بسیاری از نواقص این حوزه برطرف شوند.

علی فرخنده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی نیز در مرداد ماه با تاکید بر لزوم «ساماندهی خبرنگاران» گفته بود که این اقدام در حال انجام است.

علی‌محمد زنگانه، استاندار گلستان نیز در ۲۸ مرداد ماه گفته بود که «ضرورت دارد خبرنگارنماها و رسانه‌نماها از حوزه رسانه حذف شوند و ساماندهی هر چه زودتر خبرنگاران از اوجب واجبات است.»

همزمان با آغاز خیزش سراسری در ایران نیز سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی از آماده شدن طرحی خبر داد.

او تاکید کرد که در صورت تصویب آن، افرادی که در فضای مجازی خبری منتشر کنند که نتوانند صحت آن را ثابت و درباره آن خبر شواهد و مدارک مستدلی ارائه کنند، به دادگاه فراخوانده خواهند شد.

محمدتقی نقدعلی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفته بود: براساس این طرح منتشر‌کنندگان هر خبری که آثار سوء اجتماعی داشته باشد و موجب ضربه به جامعه شود، اگر نتوانند جبران خسارت بکنند، باید مجازات شوند.

منتقدان می‌گویند: جمهوری اسلامی قصد دارد با پروانه‌دار کردن خبرنگاران امکان مدیریت آنها و در صورت لزوم حذف آنها از رسانه‌ها با ابطال پروانه فعالیت را فراهم کند.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، در سالگرد کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، گزارش مستندی درباره نقض آزادی بیان و سرکوب روزنامه‌نگاران و رسانه‌‌ها در ایران منتشر کرد.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران تأکید کرد که در این دوران سرکوب رسانه‌ها، بازداشت روزنامه‌نگاران، و فشار بر فعالان رسانه‌ای افزایش چشمگیری داشت.

به گفته این فدراسیون، اصحاب رسانه، که بنا بر وظیفه ذاتی خود به پوشش اخبار مشغول بودند، با برخوردهای «شدید و اسف‌بار» از سوی نیروهای انتظامی و امنیتی روبرو شدند.

گزارش‌های منتشر شده از سوی نهادهای بین‌المللی روزنامه‌نگاری، از جمله سازمان گزارشگران بدون‌مرز و کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران، عنوان کرده که در حال حاضر جمهوری اسلامی، چین، میانمار، ترکیه و بلاروس در حال در صدر فهرست جهانی بزرگ‌ترین زندان روزنامه‌نگاران قرار دارند.