/

«شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان» برنده جایزه حقوق بشری شد

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران از سوی «بنیاد ۱۸ مه»، به عنوان برنده‌ «جایزه‌ صلح ویژه‌‌ حقوق بشر۲۰۲۳» اعلام شد.

خواندن این مطلب 7 دقیقه طول میکشد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران از سوی «بنیاد ۱۸ مه»، به عنوان برنده‌ «جایزه‌ صلح ویژه‌‌ حقوق بشر۲۰۲۳» اعلام شد.

به گزارش فرانیوز، «بنیاد ۱۸ مه» این خبر را در نشست مطبوعاتی خود اعلام کرده است.

مراسم رسمی «گوانگجو حقوق بشر ۲۰۲۳» قرار است ۲۸ اردیبهشت۱۴۰۲ در کره جنوبی برگزار شود.

بنیاد ۱۸ می برای توسعه کشور کره جنوبی و یادآوری روحیه مبارزه و همبستگی قیام ۱۸ می ۱۹۸۰ در این کشور است که به قیام گوانگجو معروف شده است.

در بیانیه بنیاد ۱۸ مه به «تلاش‌های» بیش از دو دهه گذشته شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران برای «ایجاد همبستگی بین‌المللی» و نقش موثر این شورا در «محکوم کردن سیاست‌های ضد حقوق‌بشری دولت ایران در سرکوب معلمان و فعالان اتحادیه‌های کارگری» و «رساندن صدای معلمان ایران در سطح بین‌المللی» اشاره شده است.

اهدا کنندگان جایزه صلح ویژه حقوق‌بشر ۲۰۲۳، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان را به‌دلیل «فعالیت‌های جنبش معلمان در دفاع از آزادی بیان، آزادی، حق تشکل‌یابی، دسترسی عمومی به آموزش رایگان و باکیفیت و مقابله با خصوصی‌سازی آموزش، سرکوب و بازداشت دانش‌آموزان، دانشجویان و معلمان و فعالان اتحادیه‌های کارگری در ایران» شایسته دریافت این جایزه دانسته‌اند.

این بیانیه همچنین به بازداشت و بازجویی بیش از ۲۰۰ معلم در فاصله روز جهانی کارگر ۲۰۲۲ تا اول مه ۲۰۲۳ اشاره کرده است.

بنیاد ۱۸ مه به اتفاقاتی چون کشته‌شدن دست‌کم دو معلم و تعداد زیادی دانش‌آموز در جریان اعتراضات اخیر و مسمومیت‌های گازی مشکوک مدارس اشاره کرده و از تلاش‌های شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی در اطلاع‌رسانی در در این موارد، تقدیر کرده است.

این بنیاد همچنین به برگزاری تجمعات و اعتصاباتی در اعتراض به کشته شدن کودکان و خشونت و سرکوب‌ها از سوی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان ایران و نیز تلاش این شورا برای برگزاری تجمعی سراسری در محکومیت این مسمومیت‌ها اشاره کرده است.

در بیانیه بنیاد ۱۸ می همچنین آمده است که با وجود مسموم شدن حدود دو هزار دانش‌آموز دختر با گاز سمی از آذر ماه ۱۴۰۱ در مدارس، دولت ایران همچنان اعلام کرده است این حادثه یک موضوع فوری تلقی نمی‌شود.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان به تازگی نیز فراخوانی برای تجمع سراسری معلمان در روز سه‌شنبه، ۱۹ اردیبهشت صادر کرده است.

جایزه سالانه حقوق بشر گوانگجو را «بنیاد یادبود ۱۸ ماه مه» از سال ۲۰۰۰ و به یاد کشته شدگان اعتراضات روزهای ۱۸ تا ۲۷ ماه مه سال ۱۹۸۰ اهدا می کند. هدف از راه‌اندازی این بنیاد، فعالیت در جهت صلح و حقوق بشر در سراسر جهان است.

پیشتر این جایزه حقوق بشری به گروه مادران خاوران،‌ بازماندگان اعدام شدگان دهه ۶۰ در ایران تعلق گرفته بود.