به گزارش فرانیوز، بریتانیا، فرانسه و آلمان در بیانیهای مشترک پس از نشست شورای امنیت سازمان ملل، جمهوری اسلامی را به توسعه و آزمایش موشکهای بالستیک، انتقال پهپاد به روسیه و غنیسازی اورانیوم تا ۶۰ درصد متهم کردند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه در مورد اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا که تضمینی برای اجرای برجام به شمار میرود، تشکیل جلسه داد و در جریان آن درباره فعالیت هستهای، توسعه برنامه موشکی و تداوم اشاعه تسلیحات ایران که مغایر با آن قطعنامه است، بحث شد.
در بیانیه سه کشور غربی عضو برجام به شواهدی که بریتانیا از فعالیتهای جمهوری اسلامی در گسترش موشک و فناوریهای موشکی به بازیگران غیردولتی در منطقه و فراتر از آن ارائه کرده اشاره و از به رسمیت شناخته شدنشان از سوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، استقبال شده است.
در این بیانیه آمده: «ایران صدها پهپاد را به روسیه انتقال داد و با این کار عمدا از جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین حمایت کرد»، و آنها را «با آگاهی از آن که روسیه برای هدف قرار دادن شهرهای اوکراین و زیرساختهای حیاتی آن به کار میبرد»، به مسکو منتقل کرد. بریتانیا، فرانسه و آلمان درباره توسعه و آزمایش موشکهای بالستیک و فناوریهای مرتبط با آن، با اشاره به محدودیتهای برداشته شده از روی برنامه موشکی ایران، خواهان «بررسی دقیق» این موضوع شدند.
سه کشور گفتند: «محدودیتهای قطعنامه ۲۲۳۱ برنامه موشکی ایران بهطور خودکار در روز ۱۸ اکتبر برداشته شده، با وجود اینکه ایران پیوسته آنها را نادیده میگیرد».
آنان همچنین به عدم همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعتراض کرده و افزودند: «ایران هرگز نباید سلاح هستهای تولید کند و باید تشدید تنش هستهای خود را معکوس کند».
به گفته بریتانیا، فرانسه و آلمان، نزدیک شدن برنامه اتمی جمهوری اسلامی به قابلیتهای مرتبط با تسلیحات «بیشترین نگرانی را برای صلح و امنیت بینالمللی» به وجود میآورد.
ماه گذشته میلادی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشی اعلام کرد که حجم اورانیوم با غلظت ۶۰ درصدی ایران نسبت به گذشته افزایش یافته و به حدود ۱۲۸ کیلوگرم رسیده که برای ساخت سه بمب اتمی کافی است.
آقای گروسی گفته است اگرچه شتاب رشد حجم اورانیوم ۶۰ درصدی ایران کاهش یافته، اما کماکان این رشد ادامه دارد.
تاکنون کشورهای غربی بارها ایران را به دلیل تأمین تسلیحاتی روسیه در جریان تهاجم به اوکراین تحریم کردهاند.
در تازهترین مورد، اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۲۰ آذر اعلام کرد که در چارچوب اقدامات خود برای مقابله با کمکهای تسلیحاتی ایران به تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، شش فرد و پنج شرکت ایرانی را تحریم کرده است.