به گزارش فرانیوز، هاشم امینی در یک نشست خبری گفت: «سدِ دوستی» مشهد در شرایط بحرانی است و «سد نهند» تبریز نیز از دست رفته است.
او همچنین ادامه داد: آبهای زیرزمینی زنجان و طبس و «چاه نیمهها» در سیستان و بلوچستان نیز در مخاطره هستند.
چاه نیمه چهار چاله طبیعی بزرگ در سیستان است که آب مازاد رودخانه هیرمند توسط کانالی به آنها هدایت میشود و در مواقع کمآبی، آب شرب و قسمتی از آب کشاورزی سیستان از این دریاچه مصنوعی تأمین میشود.
علیرغم اینکه امینی شرایط تامین آب در چند شهر را در مرحله بحرانی و مخاطرهآمیز توصیف کرد اما در ادامه مدعی شد که «مورد حادی برای تامین آب نداریم».
امینی درباره شهرهای دارای تنش آبی، ادامه داد: شرایط اقلیمی و کاهش بارندگی باعث شده سالیانه در برخی شهرها ناترازی منابع و مصارف آب داشته باشیم که این امر سبب میشود دسترسی مشترکان به آب شرب دچار مخاطره شود.
این در حالی است که روز گذشته و بعد از چند روز قطع آب مناطق مختلف شهر تبریز، مدیرعامل آب و فاضلاب آذربایجان شرقی اعلام کرد که «مشکل قطعی آب شهرکهای شمالی این شهر تا حدود سه روز آینده برطرف خواهد شد».
هاشم امینی، سخنگوی صنعت آب کشور در ادامه نشست خبری گفت که «شرایط اقلیمی و کاهش بارندگی باعث شده سالانه در برخی شهرها ناترازی منابع و مصارف آب داشته باشیم و دسترسی مشترکین به آب شرب دچار مخاطره شود».
هرچند هاشم امینی مدعی شد که آبفا برای جبران ناترازی آب شرب پروژههای مختلفی را تعریف کرده است، اما مردم در بسیاری از شهرهای کوچک با مشکلات تامین آب مواجه هستند و تابستان گرم تحمل بیآبی را سختتر کرده است.
منطقه ملاشیه اهواز در استان خوزستان به عنوان پر رودخانهترین استان ایران ۱۲ هزار نفر از اهالی آن با مشکل تامین آب مواجهاند و اوایل تابستان آب این منطقه به مدت یک ماه قطع بود و همچنان آب شرب در این منطقه حومه اهواز با قطعی روبرو میشود.
در سیستان و بلوچستان نیز وضعیت تامین آب پایدار نیست و مردم با مشکلات فراوانی روبهرو هستند. در همین رابطه اسماعیل حسینزهی نماینده این استان ۱۸ تیرماه از تداوم بیآبی و مشکلات مردم برای ادامه زندگی در استان خبر داده و گفته بود که مردم در معرض «کوچ اجباری» قرار گرفتهاند.