در این توییت به نقل از سرگی لاوروف آمده: «خوشحالم که در مسکو به وزرای خارجه بحرین، کویت، عمان و پادشاهی عربستان سعودی و همچنین وزرای امور خارجه قطر و امارات متحده عربی و همچنین دبیرکل شورای همکاری خلیج عربی خوشامد میگویم.»
وزارت خارجه روسیه اما در بهمن ماه سال ۹۹ نیز در توئیتی درباره خبر ملاقات وزیر خارجه عراق با معاون وزیر خارجه روسیه، از واژه خلیج عربی در مورد خلیج فارس استفاده کرده است. بنابراین تکرار این ادبیات در مراکز دیپلماسی و از سوی مقامات روسیه نشان از این دارد که آنان در روابط دیپلماتیک خود در چه جهتی در حرکت هستند.
در همان زمان سعید خطیبزاده سخنگوی وقت وزارت امور خارجه به “استفاده از واژه جعلی خلیج عربی برای خلیج فارس در حساب رسمی توییتر وزارت خارجه روسیه (به زبان عربی)” اعتراض کرد.
سعید خطیبزاده گفت “ایران نسبت به این موضوع اعتراض رسمی کرده و از طریق سفارت ایران در مسکو، یادداشت اعتراضی به وزارت خارجه روسیه ارائه شده است”.
در اسناد سازمان ملل متحد، از نام “خلیج فارس” استفاده می شود. نزدیک سه دهه پیش این نهاد با ارائه دستور العملی خواست تا در اسناد و مدارک از نام خلیج فارس استفاده شود
اما کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از این تصمیم سازمان ملل متخد سر باز میزنند و این مسئله حساسیتهای زیادی را در هر دو طرف ایجاد کرده است.
روسیه که به تازگی در مسکو میزبان وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج [فارس] بود از ادعای امارات در مورد جزایر سهگانه ایرانی در خلیجفارس حمایت کرد.
در بیانیه پایانی نشست کشورهای عربی و روسیه، این کشورها بر پشتیبانی خود از همه تلاشهای صلحآمیز از جمله «ابتکار امارات و تلاشهای آن جهت دستیابی به یک راه حل مسالمت آمیز برای مسئله جزایر سهگانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی از طریق مذاکرات دوجانبه یا دیوان بینالمللی دادگستری بر اساس مقررات حقوق بینالملل و منشور سازمان ملل متحد برای حل و فصل این مسئله مطابق با مشروعیت بینالمللی» تأکید کردند.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی در ۲۰ تیرماه بیانیه مشترک کشورهای عربی و روسیه را مردود دانست و رسانههای حکومتی در ایران نیز خبر دادند که وزارت خارجه سفیر روسیه در تهران را احضار کرده و مراتب اعتراض ایران به این بیانیه ابلاغ شده است.
پیشتر نیز شی جین پینگ رئیس جمهور چین، متحد دیگر حکومت ایران، در آذرماه سال گذشته در جریان سفر به عربستان با ادعای امارات در مورد جزایر سهگانه ایران همراهی کرده بود.
اما در مقابل واکنش جمهوری اسلامی تنها ابراز گلایه بود و چند روز پس از آن ابراهیم رئیسی در دیدار با معاون نخستوزیر چین در تهران از «برخی مواضع مطرح شده در سفر اخیر رئیسجمهور چین به منطقه» ابراز گلایه کرد و خواستار جبران این موضعگیری شد، اما معاون نخستوزیر چین در اظهاراتی مبهم از پاسخدهی مستقیم طفره رفت و عنوان کرد که چین از حاکمیت ملی، تمامیت ارضی ایران حمایت میکند.
دقیقا همان اظهارات دیپلماتیکی که لاوروف در نشست خبری که در حاشیه برگزاری اجلاس کشورهای خلیج فارس برگزار شد، مطرح کرده بود.