/

در واکنش به اقدامات بی ثبات کننده جمهوری اسلامی؛ آمریکا حضور نظامی در خلیج‌فارس را تقویت می‌کند

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، پس از اقدامات بی‌ثبات‌کننده جمهوری اسلامی در ماه گذشته برای مداخله و توقیف کشتی‌های تجاری عبوری از تنگه هرمز، خبر داد که ایالات متحده موقعیت دفاعی خود در خلیج‌فارس تقویت خواهد کرد.

خواندن این مطلب 6 دقیقه طول میکشد.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، پس از اقدامات بی‌ثبات‌کننده جمهوری اسلامی در ماه گذشته برای مداخله و توقیف کشتی‌های تجاری عبوری از تنگه هرمز، خبر داد که ایالات متحده موقعیت دفاعی خود در خلیج‌فارس تقویت خواهد کرد.

به گزارش فرانیوز، جان کربی گفت: «ایالات متحده به قدرت‌های خارجی یا منطقه‌ای اجازه نخواهد داد که آزادی کشتیرانی از طریق آبراه‌های خاورمیانه از جمله تنگه هرمز را به خطر بیندازند.» هیچ توجیهی برای اقدامات حکومت ایران برای مداخله، آزار و اذیت یا حمله به کشتی‌های تجاری وجود ندارد.

او ادامه داد که امروز، وزارت دفاع مجموعه‌ای از اقدامات را برای تقویت موضع دفاعی ما در خلیج‌فارس انجام خواهد داد و فرماندهی مرکزی ایالات متحده در روزهای آینده جزئیات بیشتری در مورد این تقویت‌ها ارائه خواهد کرد.

این اظهارات پس از آن مطرح شد که نیروهای سپاه پاسداران یک نفتکش با پرچم پاناما را در حالی که در حال عبور از تنگه هرمز بود، توقیف کردند. چند روز قبل از آن هم یک نفتکش دیگر در دریای عمان  توسط جمهوری اسلامی توقیف شد.

به گفته نیروی دریایی ایالات متحده، ایران در طی دو سال گذشته با ۱۵ کشتی تجاری با پرچم بین‌المللی حمله و یا در تردد آنها اخلال به وجود آورده است.

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا همچنین اعلام کرد که ایالات متحده هفته آینده هماهنگی‌های لازم را با «ساختار امنیت دریایی بین‌المللی که ائتلافی از ۱۱ کشور برای حمایت و تضمین امنیت کشتی‌های تجاری در این منطقه است» را انجام خواهد داد.

نیروی دریایی آمریکا نیز در بیانیه‌ای هشدار داد در پی اقدام‌های ایران در توقیف کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز، ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در خلیج‌فارس در حال همکاری با شرکای منطقه‌ای است تا گشت‌زنی کشتی‌ها و هواپیماهای خود را در اطراف تنگه هرمز افزایش دهند.

نیروی دریایی آمریکا همچنین از افزایش همکاری ناوگان پنجم خود در خلیج‌فارس با سازمان بین‌المللی امنیت دریایی و گروه اروپایی مراقبت از کشتیرانی در تنگه هرمز برای تقویت امنیت این مسیر خبر داد.

برد کوپر، فرمانده ستاد مرکزی نیروی دریایی آمریکا، گفت: «ایران باید به توقیف غیرقانونی و غیرمسئولانه کشتی‌های تجاری و ایجاد مزاحمت برای آنها پایان دهد. ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا و شرکای این کشور به حفاظت از حق کشتیرانی در تنگه هرمز به عنوان یک مسیر آبی حساس متعهد هستند.»