ایالات متحده به همراه اوکراین، بریتانیا، فرانسه و آلبانی خواستار تحقیق فوری درباره نقض «قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت» سازمان ملل متحد توسط روسیه و جمهوری اسلامی شدهاند.
به گزارش فرانیوز، به نقل از آسوشیتدپرس، لیندا توماس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد، با اشاره به قطعنامه شورای امنیت ـ که انتقال چنین تسلیحاتی از ایران را به روسیه ممنوع میکند ـ شواهدی مبنی صدور صدها پهپاد به همراه تجهیزات تولید توسط جمهوری اسلامی به روسیه را ارائه کرد.
همچنین اوکراین و بریتانیا نیز مستندات دیگری مبنی بر کشف پهپادهای ایرانی استفاده شده توسط ارتش اوکراین ارائه دادند.
ایالات متحده و متحدانش روسیه را متهم کردند که از پهپادهای ایرانی برای حمله به کییف، تخریب زیرساختهای شهری اوکراین و آسیب رساندن به شهروندان استفاده میکند.
دبیرخانه سازمان ملل متحد به ریاست دبیرکل آنتونیو گوترش در حال بررسی اطلاعات دریافتی است و انتظار میرود گزارشی در مورد انتقال پهپادها به روسیه منتشر کند.
این گزارش در ماه ژوئیه توسط شورای امنیت مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. سفیر ایالات متحده تاکید کرد که این قطعنامه به دبیرکل این اختیار را میدهد که تحقیقات را آغاز کند.
در واکنش به این موضوع، واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل، دریافت مدارک معتبر از اوکراین یا ایران در مورد استفاده از پهپادهای ایرانی را شدیدا رد کرد. سفیر روسیه ابراز امیدواری کرد که دبیرکل توسط شرکای غربی گمراه نشود.
نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد این بیانیه را «نمایشی سیاسی برای بدنام کردن ایران در جنگ اوکراین» خواند.
پیش تر جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای عالی امنیت ملی کاخ سفید، در یک بیانیه مطبوعاتی با اشاره به «جنگ وحشیانه روسیه» در اوکراین، جزئیاتی از ابعاد پنهان همکاریهای نظامی «فزاینده و تمام عیار» بین روسیه و جمهوری اسلامی را تشریح کرد.
او گفت که جمهوری اسلامی ـ با وجود ادعاهای فریبکارانه مبنی بر عدم دخالت ـ همچنان با ارسال «جنگافزارهای مرگبار» به روسیه، بر آتش جنگ خانمانسوز اوکراین میدمد.
جان کربی با نمایش تصاویر ماهوارهای گفت که روسیه تا ماه مه صدها فروند پهپاد تهاجمی انتحاری و همچنین تجهیزات مرتبط با تولید پهپاد را از جمهوری اسلامی ایران تحویل گرفته است.
آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، استرالیا و نیوزیلند تاکنون جمهوریاسلامی را به دلیل ارائه پهپاد به روسیه در جنگ اوکراین، هدف چندیدن دور تحریم قرار دادهاند.