حمله تروریستی داعش در کرمان
/

داعش مسئولیت انفجارهای انتحاری کرمان را بر عهده گرفت

یک روز پس از وقوع دو انفجارمرگبار در کرمان، در جریان مراسم چهارمین سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، داعش مسئولیت انفجارهای روز چهارشنبه را پذیرفت.

خواندن این مطلب 7 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، «دولت اسلامی» (داعش) در بیانیه‌ای که روز پنجشنبه ۱۴ دی در کانال‌های تلگرامی وابسته به این گروه منتشر شد، اعلام کرد که دو عضو داعش «کمربندهای انفجاری» خود را در میان جمعیتی که روز چهارشنبه برای سالگرد کشته شدن سلیمانی در آرامستان کرمان تجمع کرده بودند، منفجر کردند.

داعش در حالی مسئولیت این حملات مرگبار را برعهده گرفته است که پیش از این ابراهیم رئیسی در گفت‌وگوی تلفنی با همتای ترکمنستانی خود، اسرائیل را به دست داشتن در انفجارهای کرمان متهم و دولت آن را به برخورد تهدید کرد.

این انفجارها به کشته شدن دست‌کم ۸۴ نفر و مجروح شدن حدود ۳۰۰ نفر انجامید.

در پیام داعش که روز پنجشنبه ۱۴ دی در کانال‌های وابسته به این گروه در تلگرام منتشر شد، ادعا شده که این انفجارها توسط دو نفر و به صورت انتحاری انجام شده است.

به ادعای این گروه، «عمر الموحد و سیف‌الله مجاهد به سوی اجتماع بزرگ شیعیان مشرک در نزدیکی قبر قاسم سلیمانی در شهر کرمان» رفته و «کمربندهای انفجاری خود را در میان جمعیت منفجر کردند که بیش از ۳۰۰ شیعیه مشرک را کشت یا زخمی کرد».

جان کربی، سخنگوی کاخ سفید، ساعاتی پس از این بیانیه در واکنشی گفت ایالات متحده در موقعیتی نیست که نسبت به ادعای گروه حکومت اسلامی مبنی بر دست داشتن در انفجارهای ایران، شک کند.

داعش پیشتر نیز مسئولیت برخی حملات مرگبار در ایران را برعهده گرفته بود.

پذیرش این مسئولیت در حالی است که قاسم سلیمانی در آبان سال ۱۳۹۶ در نامه‌ای به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، «پایان سیطره داعش» را اعلام کرده و این «پیروزی بسیار بزرگ و سرنوشت‌ساز» را به او و ملت‌های ایران، عراق و سوریه تبریک گفته بود.

همزمان با محکومیت جهانی واقعه تروریستی در کرمان، اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد روز پنج‌شنبه با صدور بیانیه‌ای «حمله تروریستی بزدلانه» در شهر کرمان را «با شدیدترین الفاظ» محکوم کردند.

در این بیانیه آمده که اعضای شورای امنیت مراتب همدردی و تسلیت عمیق خود را به خانواده قربانیان و دولت جمهوری اسلامی ایران ابراز و برای مجروحان شفای عاجل و کامل آرزو کردند.

بر اساس این بیانیه «اعضای شورای امنیت بار دیگر تاکید کردند که تروریسم در همه اشکال و مظاهر آن یکی از جدی‌ترین تهدیدها برای صلح و امنیت بین‌المللی است».

اعضای شورای امنیت بر لزوم پاسخگویی عاملان، سازمان‌دهندگان، تامین‌کنندگان مالی و حامیان این اقدامات تروریستی و محاکمه آن‌ها تاکید کردند.

آنان از همه کشورها خواستند بر اساس تعهدات خود به قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های مربوطه شورای امنیت، با دولت جمهوری اسلامی ایران و سایر مقامات ذی‌ربط در این زمینه همکاری فعال داشته باشند.