/

حضور حسینعلی نیری از قاضیان مرگ در کلینیک هانوفر آلمان؛ ایرانیان تجمع اعتراضی برگزار کردند

یکی از اعضای «هیات مرگ» که نقش فعالی در قتل عام زندانیان سیاسی دهه شصت داشته است، جهت درمان به آلمان سفر کرده و در کلینیک پروفسور سمیعی در شهر هانوفر بستری شده است.

خواندن این مطلب 9 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، حسینعلی نیری در این کلینیک بستری است و مسئولان این مرکز تمامی ملاقات‌ها را لغو کرده‌اند.

از سویی دیگر شماری از ایرانیان مقیم آلمان با برپایی تجمع و نصب پوستر و سردادن شعارهایی مقابل این کلینیک، اعتراض خود را به حضور این قاضی مرگ اعلام نمودند.

بر اساس گزارش دویچه‌وله، فوروم “آزادی برای خاورمیانه” در آلمان اعلام کرده که طبق اطلاعاتی که به دست این انجمن رسیده، حسینعلی نیری از اعضای “هیأت مرگ” در کشتار زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ از تاریخ ششم تیر ماه امسال در کلینیک مغز و اعصاب پروفسور مجید سمیعی موسوم به INI در شهر هانوفر بستری شده است.

همچنین بهروز اسدی، فعال سیاسی و یکی از دنبال‌کنندگان این موضوع درباره این خبر به دویچه‌وله فارسی گفته است که پس از دریافت اطلاعات درباره بستری شدن فردی با نام حسینعلی نیری در کلینیک هانوفر با تاریخ تولدی که با تاریخ تولد قاضی نیری همخوانی دارد، با وزارت خارجه آلمان تماس گرفته و خواهان اطلاعات بیشتر در این زمینه شده است. 

گفته شده وزارت خارجه اما به دلیل «حفاظت از داده‌های شخصی» از ارائه هرگونه اطلاعات در این زمینه خودداری کرده است.

آقای اسدی نامه‌ای محرمانه برای دادستانی آلمان نوشته و در آن از دادستانی خواهان تحقیق در این باره شده است.

افراد دیگری نیز همزمان به نمایندگان مجلس و وزارت امور خارجه آلمان نامه‌های مشابهی فرستاده‌اند

به گفته آقای اسدی تا کنون به هیچیک از این نامه‌ها پاسخی داده نشده است.

البته شایعاتی به گوش می‌رسد که حاکی از آن است که احتمالا شخص بستری شده در کلینیک هانوفر قاضی نیری نیست.

مینا احدی، فعال سیاسی ضد اعدام و یکی دیگر از دنبال‌کنندگان این موضوع گفت: ما سه هفته است که از موضوع بستری شدن نیری در کلینیک سمیعی خبردار شده‌ایم. در این مدت با تمام ادارات مربوطه آلمانی تماس گرفتیم؛ وکیل متخصص در این زمینه داریم که روی این موضوع کار می‌کند؛ با پلیس در ارتباطیم؛ هیچکس به ما نگفت که این خبر درست نیست فقط گفته‌اند در حال بررسی هستند.

وی افزود:  همراه با فولکر بِک و اولریکه بِکِر یک گروه برای بررسی این موضوع تشکیل داده و پیشتر کسی را برای اطمینان از این مسئله به داخل کلینیک پروفسور سمیعی فرستادند. به گفته این فرد، طبقه دوم کلینیک کاملا قْرُق بوده و اجازه ورود به کسی داده نمی‌شده است. همچنین دو خودرو با پلاک سفارت ایران در پارکینگ این کلینیک بوده است.

خانم احدی می‌گوید؛ این احتمال وجود دارد که نیری الان دیگر در این کلینیک نباشد اما این بدان معنا نیست که او از ابتدا در کلینیک نبوده بلکه می‌تواند نشان از فراری دادن او باشد.

این فعال سیاسی می‌گوید وزارت خارجه آلمان از ابتدا که این خبر به آنها اعلام شده، گفته که از ورود نیری به آلمان بی‌خبر است.

البته نیری می‌تواند با ویزای شینگن صادرشده از سوی یک کشور اروپایی دیگر به آلمان آمده باشد اما انتظار دنبال‌کنندگان این موضوع از وزارت خارجه آلمان این بوده که زودتر عکس‌العمل نشان می‌دادند و اجازه فرار احتمالی نیری را نمی‌دادند.

بهروز اسدی نیز به دویچه‌ وله گفت تاریخ تولد شخصی که به نام حسینعلی نیری در هانوفر بستری شده، با تاریخ تولد این “قاضی مرگ” یکی است و همین موضوع آنها را متقاعد کرده که فرد بستری‌شده همان قاضی نیری است؛

هرچند اسدی نیز تاکید می‌کند که نمی‌تواند صددرصد این موضوع را تایید کند.