/

تلاش حکومت برای یکدست‌سازی دانشگاه‌ها؛ یک استاد دانشگاه: جذب مخفیانه ۱۵۰۰۰ عضو هیات علمی همسو فاجعه است

یک استاد دانشگاه شریف در واکنش به تلاش‌های جمهوری اسلامی برای یکدست‌سازی فضای دانشگاه‌ها، جذب مخفیانه ۱۵۰۰۰ عضو هیات علمی همسو با سیاست‌های حکومت را فاجعه و سکوت جامعه علمی را خیانت به ایران خواند.

خواندن این مطلب 7 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، علی شریفی زارچی از جذب مخفیانه پانزده هزار «عضو هیات علمی همسو» با نظام خبر داد.

وی در حساب اکس (توئیتر سابق) نوشت: در گروه‌های دانشگاهی سندی منتشر شد که نشان می‌دهد دولت رییسی مخفیانه فرایند جذب ۱۵۰۰۰ عضو هیات علمی همسو را به صورت سهمیه‌ای، فوری و خارج از چارچوب علمی موجود دانشگاه‌ها آغاز کرده. این فاجعه یعنی مثلاً تزریق ۱۰۰ نفر به هر دانشگاه علوم پزشکی. سکوت جامعه‌ی علمی خیانت به ایران است.

این عضو هیئت علمی بیوانفورماتیک و هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی شریف، از جمله استادانی بود که در پی حمایت از دانشجویان معترض در سال گذشته از سوی ماموران امنیتی احضار شد.

از سویی دیگر، استادان منتقد یا غیرهمسو با سیاست‌های حکومتی در سالهای گذشته همواره با فشارهای امنیتی، اخراج، تعلیق یا بازنشستگی اجباری مواجه شده‌اند.

در تازه‌ترین نمونه، یکی از اساتید جامعه‌شناسی دانشگاه علامه تهران توسط مدیران این مرکز آموزشی اخراج شد که سبب برانگیختن اعتراض دانشجویان شده است.

در ادامه موج تعلیق و اخراج اساتید معترض یکی از اساتید جامعه‌شناسی دانشگاه علامه تهران توسط مدیران این مرکز آموزشی اخراج شد که سبب برانگیختن اعتراض دانشجویان شده است.

مهدی خویی با انتشار مطلبی در اینستاگرام از اخراج خود پس از هفت سال تدریس در دانشگاه علامه طباطبایی خبر داد.

وی نوشت: من مهدی خویی، معلم جامعه‌شناسی در‌ دانشگاه علامه که به کسی باجی نداد و خدایش می‌داند که خود را تنها و فقط به مردم و دانشجو متعهد می‌دید، بعد از ۷ سال تدریس نامه‌ قطع همکاری (اخراج) گرفته‌ام. از خانه‌‌ام یعنی دانشگاه درحال رانده شدن هستم و مستاصلم که از این ظلم شکایت به کجا برم.

همزمان دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه با انتشار بیانیه‌ای به اخراج مهدی خویی اعتراض کردند.

دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی عنوان کردند: این روزها بر همگان آشکار است که دانشگاه و به خصوص دانشکده علوم اجتماعی، قلب تپنده‌ی ایستادگی و مقاومت بر علیه ظلمی است که بر پیکر زخم‌خورده‌ علم و حقیقت روا داشته می‌شود. از این رو است که تیر صد شعبه‌ سرکوب و ستم نیز همواره این قلب رنجور اما تپنده را نشانه می‌رود. از تعلیق دانشجو گرفته تا تهدید و اخراج معدود اساتید جان به در برده از خفقان کشنده موجود، همه و همه تلاش‌های مذبوحانه سرسپردگان استبداد برای از میان بردن این سنگر بر جای مانده است.

آنها تاکید کردند: دانشگاه خانه‌ ماست، نه پادگانی برای قلدری‌های خودسرانه و فراقانونی آقایان. اگر می‌خواهید این خانه را از ما بگیرید، باید بر سرش با صاحبان حقیقی آن زورآزمایی کنید.