به گزارش فرانیوز، به گفته هانی تحویلزاده رئیس انجمن تولیدکنندگان شیر خشک نوزادان، دولت برای تامین نیاز کشور به شیر خشک واردات ۱۴ میلیون عدد از این کالا را از طریق هشت شرکت فوریتی در دستور کار قرار داده است.
این تصمیم در حالی اتخاذ شده که شرکتهای ایرانی تولیدکننده شیر خشک به دلیل عدم تخصیص ارز موردنیاز یا تعطیل شدهاند و یا در آستانه تعطیلی قرار دارند.
تحویل زاده گفت: تولید شیر خشک در کشور با مشکل تخصیص ارز روبهرو شده است و در این شرایط دولت برای تامین تقاضای شیرخشک در کشور تولید را به یک کارخانه در ترکیه واگذار کرده تا به طور تدریجی تولید و نیاز کشور را تامین کند، این در حالی است که اگر به تولیدکننده ایرانی ارز داده میشد و تولیدکننده میتوانست مواد اولیه تولید را تامین کند همین عرضه تدریجی صورت میگرفت.
او با اشاره به این که ظرفیت تولید شیرخشک در ایران از ماهانه ده میلیون عدد به پنج میلیون رسیده، تأکید کرد: «با اتخاذ این راهکار تولید در شرکتهای داخلی تعطیل شده است.»
به گفته این مقام صنفی، در حاضر شرکتهای نیکسان سلامت بهبود و پگاه شهرکرد تولید ندارند و شرکت بهداشت کار هم تنها به اندازه تولید یک ماهه مواد اولیه در اختیار دارد.
به نوشته ایلنا، آقای تحویلزاده همچنین اظهارات اخیر پروین صالحی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس را که از پایان کمبودها در زمینه شیرخشک «تا چهل روز آینده» خبر داده بود، تأیید نکرد.
پیش از این سازمان غذا و دارو اعلام کرده بود از روز پنجشنبه، ۲۰ مهر ۱۴۰۲، عرضه شیر خشک در داروخانهها تنها با ارائه کد ملی نوزاد صورت میگیرد.
این اقدام در حالی صورت میگیرد که ادعا شده دلیل آن جلوگیری از قاچاق این کالا است نه کمبود آن در کشور. حیدر محمدی، رئیس پیشین سازمان غذا و دارو اعلام کرده بود که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲، اعتبارات مربوط به یارانه شیر خشک و داروهای صعبالعلاج و طرح دارویاری به شدت کاهش پیدا کرده است.
کمبود شیرخشک در ایران در حالی است که مقامهای جمهوری اسلامی خانوادههای ایرانی را به فرزندآوری تشویق میکنند.