ناو هواپیمابر امریکا
/

به دنبال تهدیدات از سوی جمهوری اسلامی؛ آمریکا سامانه پدافندی به منطقه می‌فرستد

پنتاگون اعلام کرد درپی افزایش تنش‌ها از سوی ایران، سامانه‌های پدافند هوایی به خاورمیانه می‌فرستد و به بخشی از نیروهایش دستور داده برای اعزام به منطقه آماده شوند.

خواندن این مطلب 10 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، وزارت دفاع ایالات متحده اعلام کرده که برای مقابله با تنش‌های اخیر توسط جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی آن در سراسر منطقه خاورمیانه اقداماتی را برای تقویت حضور خود در منطقه انجام می دهد.

لوید آستین شنبه ۲۱ اکتبر در بیانیه‌ای گفت که به دنبال گفتگوهای مفصل با جو بایدن، ایالات متحده تصمیم گرفته است که ناو هواپیمابر یو اس اس دوایت آیزنهاور را به منطقه مسئولیت فرماندهی مرکزی اعزام کند.

این ناو هواپیمابر افزون بر ناو هواپیمابر یو اس اس جرالد آر فورد است که در حال حاضر در دریای مدیترانه شرقی مستقر است.

آستین همچنین گفت که ایالات متحده سامانه دفاع هوایی تاد و سامانه‌های پاتریوت را در سراسر منطقه مستقر خواهد کرد.

او افزود که این اقدامات برای تقویت حفاظت از نیروهای آمریکایی در منطقه انجام می‌شود.

آستین گفت که ایالات متحده تعداد بیشتری از نیروها را برای استقرار آماده کرده است. این نیروها در صورت لزوم می توانند به سرعت به منطقه اعزام شوند.

آستین گفت: «ما به ارزیابی نیازهای وضعیت نیروی خود در منطقه ادامه خواهیم داد و در صورت لزوم، استقرار قابلیت‌های اضافی را در نظر خواهیم گرفت».

وزیر دفاع ایالات متحده ۲۳ مهر اعلام کرده بود که گروه ضربتی حامل یو اس اس دوایت دی آیزنهاور را به سمت شرق مدیترانه اعزام کرده است.

گروه ضربتی آیزنهاور به گروه ضربتی حامل یو اس اس جرالد آر. فورد خواهد پیوست که اوایل این هفته وارد شرق مدیترانه شد.

از سوی دیگر، اسرائیل به مسجدی در کرانه باختری حمله کرد و گفت این محل پایگاه حماس و جهاد اسلامی بوده است.

به گفته هلال احمر فلسطین، در این حمله هوایی دو نفر کشته شدند.

در عملیات مشترک آژانس امنیت اسرائیل، شین‌بت، و ارتش اسرائیل علیه این مسجد، تونل‌های زیر زمینی حماس و جهاد اسلامی هدف حمله قرار گرفت.

ارتش اسرائیل گفت: تروریست‌ها در این مسجد در حال طراحی یک حمله جدید علیه اسرائیل بودند و نیروهای اسرائیلی در این مسجد سلاح‌ها و تجهیزات تروریست‌ها را کشف کردند.

در همین حال، آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای امنیت پیشنهاد کرد که از ایران خواسته از ارسال سلاح به گروه‌های شبه‌نظامی و تروریستی که صلح و امنیت منطقه را تهدید می‌کنند، خودداری کند. این پیش‌نویس خواستار آتش‌بس یا توقف درگیری‌ها نشده است.

بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا بر حق اسرائیل برای دفاع از خود تاکید کرد و از همه کشورها خواسته تلاش کنند خشونت‌های غزه به سایر مناطق گسترش نیابد.

همزمان دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، گفت که کشورش فورا حمله‌های خود را به غزه افزایش خواهد داد تا فشار بر حماس را افزایش دهد و با «بهترین شرایط» وارد مرحله بعدی جنگ شود.

در تازه ترین خبرها از حملات میان اسرائیل و حماس، نیروی هوایی اسرائیل اعلام کرد طی شامگاه شنبه و بامداد یکشنبه ۳۰ مهر‌ماه به اهدافی در نوار غزه و دو فرودگاه در سوریه حمله کرده است.

رسانه‌ها و مقام‌های دولتی سوریه گزارش کردند بامداد یکشنبه دو فرودگاه بین‌المللی دمشق و حلب هدف حملات موشکی اسرائیل قرار گرفتند که منجر به کشته شدن دست‌کم دو کارگر غیرنظامی و از کار افتادن فرودگاه‌ها شد.

اداره کل هواشناسی سوریه اعلام کرد که دو کارگر کشته شده از نیروهای خدمات هواشناسی مستقر در فرودگاه بودند.

بر اساس اعلام وزارت حمل و نقل سوریه، پروازهای برنامه‌ریزی‌شده در این دو فروگاه به فرودگاه‌ بین‌المللی لاذقیه منتقل شده است.

در غزه نیز، بر اساس  اعلام منابع پزشکی در فلسطین بیش از ۵۰ فلسطینی در تازه‌ترین حملات شبانه اسرائیل کشته شدند.

در مقابل، شبه‌نظامیان فلسطینی به حملات موشکی خود علیه اسرائیل ادامه داده‌اند و حماس اعلام کرده که تل‌آویو را بامداد یکشنبه مورد هدف قرار داده است.