به گزارش فرانیوز، این حادثه در حالی رخ داد که تکرار حوادث و آتشسوزی طی ماههای گذشته در پالایشگاهها و مراکز پتروشیمی ایران یادآور بروز حوادث متعدد در صنایع نفت و گاز ایران در سال ۹۵ و ۹۹ است که در آن زمان گمانه زنی های متعددی در مورد حملات سایبری به این تاسیسات منتشر شد.
محمدحسین بهزادی، مدیر روابطعمومی پالایشگاه گاز پارسیان، شب گذشته اعلام کرد که یکی از کارکنان شرکت پیمانکاری فعال در عملیات تعمیرات اساسی این پالایشگاه حین تعمیر فلر (مشعل) دچار حادثه سقوط از ارتفاع شد و جان باخت.
او «عملیات تعمیرات اساسی» را «یک فرایند پیشگیرانه برای افزایش قابلیت اطمینان و سطح دسترسپذیری تجهیزات و ظرفیت تولید واحدهای عملیاتی» خواند.
این در حالی است که از ابتدای شهریورماه حوادث متعددی از این دست در صنایع نفت و گاز نقاط مختلف کشور رخ داده است.
در همین رابطه، در دوم شهریورماه، اعلام شد که به دنبال نشت گاز و انفجار در یکی از واحدهای پالایشگاه گاز هاشمینژاد در استان خراسان رضوی دستکم ۲ پرسنل این پالایشگاه جان باختند و ۵ تن دیگر زخمی شدند.
پس از آن و در ۱۹ شهریورماه نیز اعلام شد که بر اثر وقوع یک سانحه در حین «عملیات تعمیرات اساسی» پالایشگاه دوم مجتمع گاز پارس جنوبی، دستکم یک نفر کشته و دو تن دیگر مصدوم شدند.
روز ۳۱ شهریور ماه نیز انفجار و آتشسوزی در پالایشگاه نفت بندرعباس رخ داد که خبر آن با سه روز تاخیر منتشر شد.
روابطعمومی شرکت پالایش نفت بندرعباس مدعی شد که به دنبال «تعمیرات اضطراری برنامهریزیشده در یکی از واحدهای فرایندی پالایشگاه نفت بندرعباس» حادثهای رخ داد و ۵ نفر در این حادثه مصدوم شدند که بعد تر اعلام شد دو نفر از آنها به دلیل شدت سوختگی جان باخته اند.
در سال ۹۹ نیز در یک بازه زمانی کوتاه حوادث مختلفی در تاسیسات نظامی و صنعتی ایران رخ داد، در سوم خرداد ماه آن سال مجتمع پتروشیمی بندر امام دچار آتش سوزی شد. در کمتر از دو هفته بعد در ۱۴ خرداد ماه واحد یک نیروگاه حرارتی تبریز دچار آتش سوزی شد.
شامگاه پنجم تیرماه یک پست برق در شهر شیراز آتش گرفت و برق بخشهای بزرگی از شیراز قطع شد. در همان شب شهروندان شرق تهران صدای انفجار مهیبی را شنیدند و بعداً مشخص شد که این صدا با انفجار در منطقه خجیر، محل تولید پیشرانهای سوخت جامد موشک و تولیدکننده موشکهای بالستیک با سوخت مایع برای سازمان صنایع فضایی، مرتبط بوده است.
نیمهشب ۱۲ تیر ماه نیز انفجاری در تاسیسات هسته ای نطنز رخ داد که بعد تر گفته شد که اسرائیل مسئول این انفجار بوده است. هر چند هیچ گاه اسرائیل رسما مسئولیت این حادثه را به عهده نگرفت.
در ۱۴ تیر ماه آن سال آتشسوزی گسترده ای در نیروگاه حرارتی زرگان اهواز رخ داد همچنین در همین روز نشت کلر در پتروشیمی کارون ماهشهر باعث مسمومیت ۷۰ کارگر این مجتمع صنعتی شد.
در سال ۹۵ رشته آتشسوزیهای گسترده در صنایع پتروشیمی ایران به وقوع پیوست که هر چند مقام های جمهوری اسلامی دلیل این انفجار ها و آتش سوزی ها را بروز «سانحه» میخواندند اما برخی از کارشناسان دلیل این حوادث را حملات سایبری اعلام کردند.