/

برنامه جمهوری اسلامی برای ساخت پهپادهای مورد نیاز روسیه در بلاروس

مرکز مقاومت ملی اوکراین اعلام کرده که یک هیات ایرانی در حال جستجوی کارخانه‌هایی برای یافتن مکان مناسب و بررسی امکان مونتاژ پهپادهای مورد نیاز روسیه در خاک بلاروس است تا از این طریق، مشکلات حمل و نقل این پهپادها به روسیه را دور بزند.

خواندن این مطلب 7 دقیقه طول میکشد.

مرکز مقاومت ملی اوکراین اعلام کرده که یک هیات ایرانی در حال جستجوی کارخانه‌هایی برای یافتن مکان مناسب و بررسی امکان مونتاژ پهپادهای مورد نیاز روسیه در خاک بلاروس است تا از این طریق، مشکلات حمل و نقل این پهپادها به روسیه را دور بزند.

به گزارش فرانیوز، روزنامه اسرائیلی جروزالم پست با انتشار گزارشی از انتقال تجهیزات ساخت پهپادهای انتحاری ایران به بلاروس خبر داده است. این گزارش هدف از انتقال کارگاه‌های ساخت پهپادهای ایرانی به بلاروس را جلوگیری از مشکلات حمل‌ونقل اعلام کرده است.

به نوشته این روزنامه، گروهی از کارشناسان نظامی وابسته به حکومت ایران قصد دارند زیر نظر دستگاه‌های اطلاعی-نظامی روسیه، تجهیزات ساخت پهپادهای انتحاری “شاهد” ساخت ایران را به بلاروس منتقل کنند.

بر اساس گزارش جروزالم پست که بر پایه اطلاعات منتشر شده از سوی مرکز مقاومت ملی اوکراین تنظیم شده، سفر هیات ایرانی با هماهنگی دستگاه‌های اطلاعاتی روسیه صورت گرفته و در جریان آن، کارخانه‌ای در شهر گومل واقع در جنوب شرقی بلاروس در نزدیکی مرز با روسیه، به عنوان یکی از گزینه‌های ساخت و مونتاژ پهپادهای انتحاری در نظر گرفته شده است.

مرکز مقاومت ملی اوکراین اعلام کرده که هدف حکومت ایران از انتقال کارخانه ساخت پهپاد به خاک بلاروس، غلبه بر مشکلات لجستیکی از جمله مسائل مربوط به‌دشواری حمل و نقل است.

در همین حال، یوری ایگنات سخنگوی فرماندهی نیروی هوایی اوکراین، دلیل این تصمیم حکومت ایران را اجتناب از تحریم‌های غرب به دلیل تامین پهپادهای روسیه در جنگ با اوکراین اعلام کرده و اضافه کرده که ممکن است اساساً بحث بر سر تولید به معنی واقعی نباشد بلکه این پهپادها در بلاروس تنها به شکل محصولاتی آماده، مونتاژ شوند.

در ماه‌های اخیر گزارش‌های متعددی در خصوص فروش پهپادهای ساخت ایران توسط جمهوری اسلامی به روسیه منتشر شده که اعتراض اوکراین و متحدین غربی این کشور را به همراه داشته است.

کشورهای غربی در واکنش به ارسال پهپادهای انتحاری از سوی جمهوری اسلامی به روسیه، تحریم‌های متعددی را علیه صنایع پهپادی ایران وضع کردند و در یکی از این تحریم‌ها وزارت خزانه‌داری ایالات متحده در آخر فروردین‌ماه با انتشار بیانیه‌ای از تحریم یک شبکه بین‌المللی تهیه و ارسال تجهیزات ساخت پهپاد و تسلیحات برای جمهوری اسلامی که در ایران و چند کشور دیگر مستقر هستند خبر داد.

حکومت ایران تا مدت‌ها ارسال پهپاد به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین را انکار می‌کرد، اما در نهایت در آبان‌ماه ۱۴۰۱ در پی انتشار شواهد گسترده، حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، تحویل پهپادهای ایرانی به روسیه را پذیرفت و ادعا کرد که تحویل این پهپادها به‌صورت محدود و قبل از آغاز جنگ بوده است.