ایران دارای بدترین رتبه‌ در برابری جنسیتی

بر اساس تازه‌ترین گزارش درباره شاخص شکاف‌ جنسیتی، ایران مابین ۱۴۶ کشور در میان پنج کشوری قرار دارد که امسال نیز بدترین رتبه را در این زمینه کسب کرده‌اند.

خواندن این مطلب 4 دقیقه طول میکشد.

بر اساس تازه‌ترین گزارش درباره شاخص شکاف‌ جنسیتی، ایران مابین ۱۴۶ کشور در میان پنج کشوری قرار دارد که امسال نیز بدترین رتبه را در این زمینه کسب کرده‌اند.

به گزارش فرانیوز، بنابر گزارش سالانه مجمع اقتصاد جهانی درباره برابری جنسیتی در سال ۲۰۲۳ میلادی، رتبه امسال ایران، مانند سال گذشته، ۱۴۳ اعلام شده است.

در این گزارش، شاخص‌هایی از امکان دسترسی زنان به تحصیل، بهداشت و درمان عمومی، تا شرکت در امور اقتصادی و سیاسی کشور له عنوان ملاک برابری بین مردان و زنان ارزیابی می‌شوند.

بنا بر گزارش، تنها سه کشور افغانستان، چاد و الجزایر در رتبه‌های پس از ایران قرار دارند و به ترتیب، پاکستان، مالی و جمهوری دموکراتیک کنگو نسبت به ایران وضعیت بهتری دارند.

ایران همواره دارای روندی نزولی بوده به طوری که که شش سال پیش رتبه ۱۳۸، پنج سال پیش رتبه ۱۴۰ و اکنون رتبه ۱۴۶ را دریافت کرده است.

ایسلند، نروژ، فنلاند، ‌نیوزیلند، سوئد، آلمان، نیکاراگوا، نامیبیا، لیتوانی و بلژیک ده کشوری هستند که بهترین رتبه را در شاخص شکاف جنسیتی کسب کرده‌اند.

تداوم نزول ایران  در حالی است که قوانین جمهوری اسلامی همچنان حداقل در مواردی مانند ارث، دیه، حق طلاق، حق مسافرت و حق پوشش، با کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان در تعارض با حقوق بانوان است.

از میان کشورهای عضو سازمان ملل متحد تنها چهار کشور از جمله ایران به کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان ملحق نشده‌اند.

دید‌ه‌بان حقوق بشر پیشتر درباره قوانین جمهوری اسلامی در خصوص ازدواج کودکان و تجاوز به همسر گزارش‌هایی تهیه کرده است.