/

افزایش لجام‌گسیخته آمار خودکشی تحت بحران‌های اقتصادی-اجتماعی؛ رشد ۴۰ درصدی خودکشی در ۱۰ سال

یک روزنامه «اصلاح‌طلب» با استناد به آمارهای رسمی در گزارشی با پرداختن به موضوع خودکشی نوشت که تحت شدیدترین بحرانهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در دهه ۱۳۹۰ به‌طور متوسط از هر ۱۰۰ هزار ایرانی، ۱۲۵ نفر اقدام به خودکشی کرده است.

خواندن این مطلب 4 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، روزنامه «اعتماد» نوشت: خودکشی در ایران طی یک دهه گذشته، بیش از ۴۰ درصد رشد کرده و از حدود ۳۵۰۰ مورد در سال، به بیش از ۵ هزار مورد افزایش یافته است.

طبق این گزارش بر پایه آمارها روزانه بیش از ۱۳ نفر در ایران خودکشی می‌کنند.

بیشتر خودکشی‌ها در میان افراد ۱۵ تا ۳۵ ساله روی می‌دهد.

تازه‌ترین گزارش «شاخص‌های عدالت اجتماعی» نیز نشان می‌دهد که در دهه ۹۰ بیش از ۴۰ هزار مرگ ناشی از خودکشی توسط نیروی انتظامی ثبت و ضبط شده است.

این رقم بیش از دو برابر کل آمار قتل در دهه ۱۳۹۰ است که کمتر از ۲۰ هزار نفر گزارش شده است.

بر اساس گزارش، افزایش خودکشی در ایران در شرایطی است که مردم در دهه ۱۳۹۰ در معرض شدیدترین بحران‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی قرار داشته‌اند.

بررسی و تحلیل داده‌های منطقه‌ای نشان می‌دهد نرخ خودکشی در استان‌های غربی کشور اختلاف بیشتری با مناطق مرکزی، شمال و جنوب و شرق ایران دارد.

به‌طور مشخص نرخ خودکشی در استان‌های کرمانشاه ۱۱.۸ ، ایلام ۱۱.۵ و کهگیلویه و بویراحمد ۱۰.۵ به ازای ۱۰۰ هزار نفر است که بیش از دو برابر متوسط کشوری محاسبه می‌شود.

پس از آن استان‌های لرستان، همدان و چهارمحال و بختیاری بالاترین آمار خودکشی به نسبت جمعیت را دارند.

در حالی که افزایش بیکاری و فشارهای اقتصادی و معیشتی از جمله دلایل اقدام به خودکشی عنوان شده است، روزنامه اینترنتی «فراز» نیز دهم مرداد ماه در گزارشی با استناد به آمار منتشر شده توسط مسئولان نوشت ۳۰ درصد جمعیت کشور زیر خط فقر زندگی می‌کنند و ۲۷ درصد دیگر شرایطی بسیار نزدیک به فقر دارند. بنابراین نزدیک به ۶۰ درصد جمعیت کشور یا فقیر مطلق هستند یا با امکانات اولیه حیات زندگی می‌کنند.