افزایش تورم سفره ایرانیان را کوچک‌تر کرد؛ کاهش چشمگیر خرید میوه شب عید

در اثر بحران‌های اقتصادی و افزایش نرخ تورم در ایران، بازار اقلام خوراکی نیز تحت‌تأثیر قرار گرفته به طوری که  نایب‌رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی ایران اعلام کرد مردم دیگر مانند گذشته خریدار میوه نیستند.

خواندن این مطلب 7 دقیقه طول میکشد.

در اثر بحران‌های اقتصادی و افزایش نرخ تورم در ایران، بازار اقلام خوراکی نیز تحت‌تأثیر قرار گرفته به طوری که  نایب‌رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی ایران اعلام کرد مردم دیگر مانند گذشته خریدار میوه نیستند.

به گزارش فرانیوز، اسماعیل مرادیان نایب رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی با بیان اینکه مردم خرید میوه را به دو روز پایانی اسفند موکول کردند و حجم خرید میوه در نوروز به دلیل مصادف شدن با رمضان، کاهش چشمگیری داشته است، گفت: با توجه به این وضعیت، بازار میوه در ایران با مشکلاتی روبرو شده است و مردم برای خرید این محصولات، با مشکلاتی مواجه هستند.

او ضمن انتقاد از کیفیت میوه‌های عرضه شده در میادین میوه‌وتره‌بار سطح استان تهران، تأکید کرد که قیمت اجاره غرفه‌ها بالا رفته است و متصدیان غرفه‌ها برای اینکه بتواند هزینه‌ها را جبران کنند قیمت عرضه میوه و سبزی را در میادین افزایش داده‌اند.

به گزارش فرانیوز، سال گذشته نیز به دنبال افزایش نرخ تورم و کاهش قدرت خرید مردم در ایران، گزارش ها حکایت از خرید میوه از سوی شهرندان به صورت دانه ای داشت.

همچنین در گزارشی دیگر، رئیس اتحادیه برنج‌فروشان بابل با اشاره به رکود در بازار برنج عنوان کرد که بیش از ۵۰ درصد از برنج تولیدی سال گذشته همچنان در انبارها موجود است؛ اما در سال‌های گذشته در نیمه دوم سال، دو سوم برنج بفروش می‌رسید.

گزارش‌های متعدد از کاهش قدرت خرید شهروندان در حالی منتشر می‌شود که روز یکشنبه ششم فروردین‌ماه، بانک مرکزی گزارش تورم اسفندماه را منتشر کرد؛ اما برخلاف گزارش‌های پیشین، تنها به تورم ۱۲ماهه منتهی به اسفند نسبت به‌دور مشابه سال قبل از آن اشاره کرده که نشان می‌دهد تورم سالانه در ایران به ۴۶.۵ درصد رسیده است.

اگرچه در این گزارش، تورم اسفندماه گذشته نسبت به اسفند سال ۱۴۰۰ (تورم نقطه‌به‌نقطه) نیامده است، اما آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد شاخص قیمت اسفندماه ۷۹۴.۳ بوده است؛ درحالی‌که بر اساس آرشیو آمارهای بانک مرکزی، شاخص قیمت اسفند ۱۴۰۰ حدود ۴۸۴.۶ گزارش شده بود.

بدین ترتیب افزایش قیمت‌ها در اسفند پارسال نسبت به اسفند ۱۴۰۰ (تورم نقطه‌به‌نقطه) حدود ۶۳.۹ درصد است.

بانک مرکزی توضیح نداده چرا در گزارش خود به تورم نقطه‌به‌نقطه اشاره نکرده است، درحالی‌که با مقایسه شاخص‌های قیمت محاسبه آن بسیار آسان است. به نظر می‌رسد بانک مرکزی به‌این‌علت به تورم نقطه‌به‌نقطه اشاره نکرده، چون این رقم یک رکورد تاریخی در دوران جمهوری اسلامی محسوب می‌شود.

هر چند که بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند که آمارهای رسمی نرخ تورم واقعی نیستند و رشد تورم در ایران بسیار بالاتر از آمار‌های اعلام شده است.