به گزارش فرانیوز، احسان خاندوزی در یک برنامه تلویزیونی در پاسخ به اینکه آیا وضع فقرا بهتر شد یا ثروتمندان دارایی کمتری پیدا کردهاند؟ ادعا کرد: با حذف ارز ترجیحی و پرداخت یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی کف درآمدی افراد افزایش پیدا کرد و این فاصله درآمدی کم شد.
وی مدعی شد: ضریب جینی که بیانگر فاصله طبقاتی است در سال گذشته کاهش یافت یعنی فاصله ثروتمندان و فقرا در سال گذشته نسبت به سال ۹۹ و ۴۰۰ کمتر شده است.
وزیر اقتصاد بابیان اینکه تورم از سال ۹۷ تا امروز همچنان بالا بوده و هنوز هم در سطح بالایی است، ادعا کرد: اما دولت توانست از چاله رکود خارج شود و به سمت رشد و پیشرفت اقتصاد، افزایش سلامت و عدالت اقتصاد حرکت کند.
این اظهارات عجیب در حالی است که خط فقر در بسیاری شهرها به ۳۰ میلیون تومان رسیده و حداقل حقوق یک کارگر همراه با مزایا به ۸ میلیون تومان هم نمیرسد.
اواخر خرداد ماه محمد باقری بنایی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اذعان کرد که با توجه به تورمی که در یکی دو سال اخیر شکل گرفته در حال حاضر خط فقر در تهران به ۳۰ میلیون تومان رسیده است.
خط فقر یا آستانه فقر حداقل درآمدی است که در یک جامعه یا کشور برای تامین نیازهای اولیه هر فرد لازم است و اگر درآمد کسی از آن حد پایینتر باشد فقیر محسوب میشود.
وحید محمودی، اقتصاددان در آذرماه گذشته عنوان کرده بود که خط فقر مطلق که صرفاً برای برآوردهکردن نیازهای اولیه زندگی مانند تهیه غذا محاسبه میشود برای یک خانوار دونفره ساکن شهر تهران، ۳۲ میلیون تومان است و برای خانوار روستایی در استان تهران نیز ۱۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تخمین زده میشود. او معتقد بود که نیمی از جمعیت ایران زیر خط فقر مطلق هستند.
علی آقامحمدی، رئیس گروه اقتصادی دفتر رهبر جمهوری اسلامی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی از این مقامهای حکومتی است که اواخر اردیبهشتماه تایید کرد که دستکم «۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت ایران از امکانات اولیه زندگی مانند مسکن، اشتغال، تحصیلات تا ۱۲ سال، سلامت، خوراک و پوشاک محروم هستند.»
بر اساس آخرین دادههای مرکز آمار ایران، امروز جمعیتی بالغ بر ۹ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در کشور دچار فقر مطلق هستند به عبارت سادهتر نزدیک به ده میلیون نفر از تامین سادهترین نیازهای خوراکی و مسکن ناتوان هستند و نمیتوانند کالری مورد نیاز برای زندگی روزانه را به دست آورند.