/

ادعای ابراهیم رئیسی: زمینه مهاجرت معکوس پزشکان فراهم است؛ واقعیت: مهاجرت ۱۰ هزار کادر پزشکی و خودکشی ۱۳ رزیدنت در یک سال به دلیل ناامیدی

در حالی که آمارهای رسمی حاکی از مهاجرت بیش از ۱۰ هزار نیرو در حوزه پزشکی و پیراپزشکی طی دو سال گذشته و خودکشی ۱۳ رزیدنت در یک سال به دلیل ناامیدی از فضای حاکم بر جامعه پزشکی ایران است، ابراهیم رئیسی مدعی شده که زمینه مهاجرت معکوس پزشکان فراهم است.

خواندن این مطلب 6 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز، ابراهیم رئیسی در مراسم گرامیداشت روز پزشک و داروساز ادعا کرده است: در بازدید از یک شرکت پزشکی به من گفتند که کسانی که رفته‌اند بدانند زمینه شغل مناسب برای آن‌ها وجود دارد و زمینه برای مهاجرت معکوس پزشکان فراهم است.

ادعای رئیسی در حالی مطرح شده که در ماه‌های اخیر رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه کشور در حال از دست دادن بخش بزرگی از نیرو‌های خود در حوزه کلان پزشکی و پیراپزشکی است، از مهاجرت نزدیک به ۱۰ هزار پزشک متخصص و فوق تخصص در دو سال اخیر خبر داد.

حسین‌علی شهریاری گفته که در دو سال اخیر نزدیک به ۱۰ هزار پزشک که عمده آن‌ها افراد متخصص و فوق تخصص بوده‌اند گواهی گود استندینگ دریافت کرده اند و این می‌تواند رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی ما را در بسیاری از رشته‌ها در سال‌های آینده از نیروی انسانی خالی کند.

شهریاری افزود: این تعداد نیروی انسانی با هیچ مقیاس بین المللی و ملی مطابقت ندارد و کمبود در این حوزه امری محرز و نگران کننده است.

شهریاری علل این مهاجرت را عدم رضایت از دریافتی‌ها دانست و افزود: بسیاری از این افراد به علت امکان دریافت حقوق‌های بسیار بالا در کشور‌های حوزه خلیج فارس حتی فکر مهاجرت به کشور‌های اروپایی را هم نمی‌کنند و به کشور‌هایی مثل عمان و امارات مهاجرت می‌کنند به گونه‌ای که کشور‌های عربی به مقصد اصلی مهاجرت پزشکان ایرانی تبدیل شده است.

از سویی دیگر، طی هفته‌های اخیر نماینده پزشکان متخصص طرحی کشور از خودکشیِ یکی از رزیدنت‌ها طی چند هفته‌ گذشته خبر داده و گفت: از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱، یعنی فقط طی یک سال، سیزده رزیدنت خودکشی کرده‌اند.

علی سلحشور تصریح کرد: رزیدنت‌ها با حقوق ناچیز و بدون بیمه و سنوات مجبورند کار سنگین انجام بدهند و با این وضعیت، امیدِ چندانی به آینده ندارند.

او افزوده است: مسئله‌ اصلیِ ما مشکلاتِ معیشتی است. یک کلام بگویم که حقوقِ یک پزشکِ متخصصِ شاغل در بیمارستان دولتی، کفافِ نیازهای اولیه‌ی زندگی‌اش را هم نمی‌دهد…

 به گفته‌ سلحشور، اکثر پزشکان در سیستم دولتی کار می‌کنند و درآمدِ چندانی ندارند. او می‌گوید: تنها مبلغی که می‌توانیم روی آن حساب کنیم، حقوق ثابتی است که این حقوق برای پزشکان مجردِ متخصص حدود ۱۰ تا ۱۱ میلیون تومان و برای پزشکانِ متأهل متخصص حدود ۱۳ تا ۱۴ میلیون تومان است.