به گزارش فرانیوز، دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد که هفت فرد و چهار نهاد مستقر در ایران، چین، روسیه و ترکیه را به دلیل نقش داشتن در تسهیل تامین قطعات و تراکنشهای مالی صنایع پهپادی جمهوری اسلامی تحریم کرده است.
وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیه خود اعلام کرد که «هسا (شرکت صنایع هواپیماسازی ایران) از نام شرکت شاهین در قراردادهایی با تأمینکنندگان مستقر در خارج از کشور در تلاشی آشکار برای دور زدن تحریمها و کنترل صادرات ایالات متحده استفاده کرده است.»
هسا در سال ۲۰۰۸ به دلیل قرار داشتن تحت مالکیت و یا کنترل وزارت دفاع و تدارکات نیروهای مسلح ایران تحریم شده بود.
در این بیانیه، از مهدی گوگردچیان، مدیرعامل «هسا»، حمیدرضا نوری، نایب رئیس هیئت مدیره این شرکت و حسین عینی، مدیر ساخت پهپادهای «هسا» به عنوان افراد تحت تحریم مستقر در ایران نام برده شده است.
همچنین شرکت فناوری شنژن جیاسیبو مستقر در چین که تامین قطعات قابل استفاده برای ساخت پهپاد مانند سیستمها و سنسورهای ارتفاعسنج راداری درجه هوافضا را برای شرکت صنعتی هواپیماسازی ایران تسهیل میکند و دو مقام این شرکت نیز در لیست تحریمهای ایالات متحده قرار گرفتند.
وزارت خزانهداری تحریمهایی را علیه سه نهاد مستقر در روسیه و دو فرد در ترکیه صادر کرد.
علاءالدین آیکات و مهمت توکدمیر دو صرافی هستند که به تراکنش صدها هزار دلار و یورو برای خریدهای شرکت صنایع هواپیماسازی ایران جهت تامین قطعات پهپاد از شرکتهای مستقر در چین کمک کردند و توسط ایالات متحده تحریم شدند.
بر اساس این تحریمها کلیه اموال افراد و نهادهایی که تحریم شدهاند در آمریکا مسدود خواهد شد. همچنین هر اموالی که به میزان بیش از ۵۰ درصد به صورت مستقیم و غیرمستقیم متعلق به فرد تحریم شده نیز باشد توقیف خواهد شد و کلیه معاملات توسط شهروندان ایالات متحده و یا در خاک ایالات متحده با این نهادها و افراد ممنوع خواهد بود.
معاون وزیر خزانهداری در امور تروریسم و اطلاعات مالی، درباره این تحریمها گفت: «تکثیر مستمر و عمدی پهپادها و ارسال آن از سوی ایران به روسیه، نیروهای نیابتی آن در خاورمیانه و دیگر بازیگران بیثبات کننده، به آنها این امکان را میدهد تا ثبات جهانی را تضعیف کنند.»
او تأکید کرد که «ایالات متحده به اقدامات خود علیه شبکههای خرید پهپاد ایران ادامه خواهد داد و مراجع قضایی را تشویق میکند تا دقت لازم را برای جلوگیری از صادرات این قطعات به ایران، به کار گیرند.»