به گزارش فرانیوز، وزارت دادگستری آمریکا امروز اعلام کرد: به دنبال مصادره بیش از ۹ هزار تفنگ تهاجمی، ۲۸۴ مسلسل، ۱۹۴ موشکانداز ضدتانک و بیش از ۷۰ موشک هدایت شونده ضدتانک، بیش از ۷۰۰ هزار گلوله است.
بر اساس اطلاعیه وزارت دادگستری ایالات متحده، نیروی دریایی آمریکا در جریان تلاش سپاه برای تحویل این تسلیحات به شبه نظامیان در یمن آنها را توقیف کرد. به گفته وزارت دادگستری آمریکا، سلاحهای توقیف شده در ایران، چین و روسیه ساخته شده است.
مت اولسن، دستیار دادستان کل در امور امنیت داخلی گفت: «حکومت ایران، از طریق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به تلاش برای قاچاق سلاح برای شبه نظامیان [در یمن] با نقض تحریمهای ایالات متحده و قوانین بینالمللی ادامه میدهد.»
نیروی دریایی آمریکا این سلاحها را در چهار نوبت، دو بار در سال ۲۰۲۱ و دو بار در ۲۰۲۳، از کشتیهای کوچک بدون پرچم در آبهای محلی توقیف کرده است.
متیو گریوز، دادستان منطقه کلمبیای در ایالات متحده، نیز گفت که اقدام آمریکا در مصادره این محمولهها کوششی دیگر برای متوقف کردن سپاه پاسداران و نیروهای نیابتی آن از دامنزدن به خشونت و درگیری در سراسر جهان است.
تیموتی لندرکینگ، نماینده ویژه آمریکا در امور یمن در اردیبهشتماه اعلام کرد که بهرغم توافق اخیر ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک، جمهوری اسلامی همچنان به ارسال سلاح و مواد مخدر که به درگیری در یمن دامن میزند، ادامه داده است.
عرضه، فروش و انتقال مستقیم و غیرمستقیم تسلیحات به یمن برای استفاده حوثیها ناقض قطعنامه شورای امنیتسازمان ملل متحد و قوانین بینالمللی است.
نیروی دریایی ایالات متحده در اسفندماه اعلام کرد که به همراه نیروی دریایی بریتانیا یک شناور حامل محموله غیرقانونی سلاح از ایران را توقیف کرده است. بر اساس بیانیه نیروی دریایی ایالات متحده، این شناور علاوه بر قطعات موشک بالستیک با برد متوسط، موشکهای ضدتانک روسی از نوع ۹ام۱۳۳ کورنت را که در ایران با نام موشکهای «دهلاویه» شناخته میشود، نیز حمل میکرد.
نیروی دریایی آمریکا در آذر ۱۴۰۱ اعلام کرد یک کشتی ماهیگیری حامل تسلیحات قاچاق را در مسیر ایران به یمن توقیف کرده است. در این گزارش آمده بود که کشتی مذکور بیش از ۵۰ تن مهمات، فیوز و سوخت موشک حمل میکرد.
ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده حدود یک ماه قبل از آن، کشتی ماهیگیری دیگری در دریای عمان توقیف کرده بود که آن هم به طور غیرقانونی در حال انتقال کمکهای تسلیحاتی از سوی جمهوری اسلامی به حوثیهای یمن بود.
این دومین اقدام وزارت دادگستری آمریکا در سال جاری میلادی است. این وزارتخانه در فروردینماه اعلام کرد که بیش از یک میلیون گلوله، هزاران چاشنی انفجاری برای نارنجکانداز و هزاران کیلو پیشران آرپیجی بود که نیروی دریایی آمریکا آن را چند ماه پیش کشف کرده است، مصادر میکند.
جمهوری اسلامی همواره تسلیح حوثیهایی را که پس از سرنگونی دولت یمن کنترل بخشهای وسیعی از کشور را به دست گرفتند، رد کرده است، با این وجود جمهوری اسلامی بارها متهم شده که تسلیحات پیشرفته به یمن ارسال میکند.