به گزارش فرانیوز به نقل از صدای آمریکا، ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در پاسخ به پرسش گیتا آرین، خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا، درباره احتمال انجام حملات تلافیجویانه واشنگتن در واکنش به کشتهشدن همپیمانان خود، با تاکید بر این که در یک کنفرانس خبری درباره اقدام احتمالی آمریکا در این ارتباط سخن نمیگوید، افزود که همه این فعالیتها «خطرناک»، «بیملاحظه»، «بسیار بیثباتکننده»، و «ناایمن» هستند.
او با تاکید بر این که آمریکا گامهای مناسب برای پاسخگوکردن عاملان چنین حملاتی را بر خواهد داشت، به سخنان یکشنبه جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، اشاره کرد که در آن آقای سالیوان گفته بود حملات تلافیجویانه بیشتری در راه است.
اعضای «نیروهای دموکراتیک سوریه»، که نیروهای کُرد مورد حمایت آمریکا در سوریه هستند، روز دوشنبه شانزدهم بهمن اعلام کردند که شش تن از جنگجویان آنها بر اثر یک حمله پهپادی شبهنظامیان نیابتی حکومت ایران به منطقه دیرالزور در شرق سوریه کشته شدهاند.
مقاومت اسلامی در عراق، یک گروه متشکل از چندین گروه شبهنظامی شیعه مورد حمایت جمهوری اسلامی، مسئولیت حمله پهپادی روز دوشنبه به میدان نفتی «العُمَر» را بر عهده گرفت.
ایالات متحده گروه مقاومت اسلامی در عراق را مسئول حمله مرگبار منجر به کشتهشدن سه سرباز آمریکا میداند و در نخستین دور از حملات تلافیجویانه خود علیه شبهنظامیان مورد حمایت حکومت ایران در عراق و سوریه، بیش از ۴۰ تن از آنها را از پا در آورده است.
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به یک پرسش دیگر خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا در ارتباط با ادعای حکومت ایران در ارتباط با لزوم برقراری صلح در منطقه گفت اگر جمهوری اسلامی خواهان صلح و ثبات است، میتواند از فعالیتهای خود به عنوان «بزرگترین صادرکننده تروریسم در جهان» دست بردارد.
ودانت پاتل در بخش دیگری از کنفرانس خبری روز دوشنبه خود در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر حملات بامداد شنبه آمریکا و اینکه اگر قصد آمریکا مقابله با جمهوری اسلامی است چرا به دو کشور دیگر حمله میشود، تصریح کرد: «البته که هدف از حملات پاسخگو کردن ایران است.»
به گفته آقای پاتل، حملات بامداد شنبه علیه ۸۵ نقطه و ۷۵ تاسیسات در عراق و سوریه انجام شد.
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا افزود این تاسیسات توسط سپاه و گروههای نیابتیاش برای حمله به نیروهای آمریکایی مورد استفاده قرار گرفتهاند.
به گفته ودانت پاتل، نقاط مورد حمله «به دقت» و به گونهای انتخاب شدند که تلفات غیرنظامیان حداقل باشد.
او بار دیگر یادآور شد که مدارک آشکار و غیرقابل انکاری وجود دارد که تاسیسات مورد حمله، توسط گروهها و افرادی مورد استفاده قرار میگرفت که به طور مستقیم در حملات علیه آمریکاییها مشارکت داشتند.
به گفته این دیپلمات آمریکایی، تاسیسات مورد حمله از جمله مراکز فرماندهی و کنترل، و همچنین تاسیسات نگهداری راکت، موشک، و پهپاد گروههای وابسته به جمهوری اسلامی بودند.
ودانت پاتل در پاسخ به پرسش یک خبرنگار دیگر مبنی بر اینکه آیا دولت عراق در جریان حملات بامداد شنبه بود، گفت عراق مانند هر کشور دیگری میدانست که حمله مرگبار به سربازان آمریکایی با پاسخ ایالات متحده مواجه خواهد شد. او افزود ایالات متحده دولت عراق را دقیقا بعد از انجام حملات در جریان آن قرار داد.
آمریکا از بامداد شنبه به وقت محلی، مجموعه حملات هوایی را به مراکز و پایگاههای نیروهای وابسته به جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سوریه و عراق انجام داد که به گفته رئیس جمهوری ایالات متحده اولین مرحله از مجموعه حملاتی است که در پی کشته شدن سه سرباز آمریکایی و زخمیشدن بیش از ۴۰ تن دیگر در اردن صورت خواهد گرفت.