محرومیت سیاوش حیاتی از مرخصی درمانی در زندان کرمانشاه

سخنگوی مجمع مشورتی فعالان مدنی یارسان و دبیر جبهه متحد کُرد با وجود مشکلات جسمانی از ناحیه کبد، ریه، پروستات و ابتلا به فشار خون بالا همچنان از سوی مسئولان زندان کرمانشاه، قاضی پرونده و اداره اطلاعات از مرخصی درمانی محروم شده است.

خواندن این مطلب 9 دقیقه طول میکشد.

به گزارش فرانیوز به نقل از کردپا، یک منبع مطلع گفته است؛ داخل کبد آقای حیاتی یک غده مشاهده شده که نیاز به جراحی فوری دارد که علیرغم درخواست خودش و پیگیری خانواده و اعضای مجمع مشورتی فعالان مدنی یارسان تاکنون با مرخصی درمانی وی موافقت نشده است.

این منبع مطلع افزود: مسئولان زندان کرمانشاه، قاضی پرونده و اداره اطلاعات کرمانشاه با مرخصی سیاوش حیاتی موافقت نکردند.

او ادامه داد: حتی با درخواست انتقال سیاوش حیاتی به زندان قصرشیرین یا اسلام‌آباد غرب برای ادامه اجرای حکم حبس موافقت نشده است.

روز شنبه بیست و سوم اردیبهشت‌ماه، سیاوش حیاتی پس از احضار به شعبه اول اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان اسلام آبادغرب برای اجرای حکم حبس به زندان دیزل آباد کرمانشاه منتقل شد.

سخنگوی مجمع مشورتی فعالان مدنی یارسان روز شنبه شانزدهم اردیبهشت‌ماه برای اجرای حکم حبس ابلاغیه احضاریه را دریافت کرده بود.

سیاوش حیاتی روز جمعه یکم مهرماه ١۴٠١ در روستای “ورگمه” از توابع شهرستان دالاهو از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و از بدو دستگیری دست به اعتصاب غذا زده بود.

وی روز دوشنبه چهارم مهرماه ١۴٠١ از اداره اطلاعات کرمانشاه به زندان دیزل آباد منتقل سد.

آقای حیاتی روز شنبه شانزدهم مهرماه ١۴٠١ با تودیع قرار کفالت آزاد شد.

سپس سخنگوی مجمع مشورتی فعالان مدنی یارسان و دبیر جبهه متحد کُرد توسط شعبه  ۵ دادگاه انقلاب کرمانشاه مستقر در اسلام‌آباد غرب به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق مصاحبه با تلویزیون و رسانه‌های معاند و نیز خطاب کردن کشته‌شدگان اغتشاشات اخیر و ظالم خواندن نظام جمهوری اسلامی ایران” با استناد به ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی به تحمل یکسال حبس تعزیری محکوم شده بود.

یکی دیگر از اتهامات وارده به آقای حیاتی “تحریک مردم به کشتار و جنگ  به قصد بر هم زدن امنیت کشور ” بوده است.

دادگاه به دلیل فقدان ادله اثباتی جهت اقناع وجدانی و همچنین با لحاظ اصل برائت مستند به اصل ۳۷ قانون اساسی و ماده ۴ قانون آیین دادرسی کیفری حکم به برائت وی از اتهام انتسابی داده بود.

همچنین شعبه یک بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان صحنه پرونده سخنگوی مجمع مشورتی فعالان مدنی یارسان و دبیر جبهه متحد کُرد به اتهامات “اجتماع و تبانی برای برهم زدن امنیت داخلی و فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران” را جهت رسیدگی به دادسرای عمومی و انقلاب تهران ارجاع داده است.

در قرار نهایی دادسرا صادر شده بر علیه آقای حیاتی آمده، شعبه یک بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان صحنه مطابق ماده ۴١٩ و رأی شعبه ۵ دیوان عالی کشور و به درخواست دادستان کل کشور رسیدگی به اتهامات وی را به مراجع قضایی تهران ارجاع داده است.

روز نهم آذرماه ١۴٠١، سیاوش حیاتی و همراهان وی که برای دیدار با تعدادی از بازداشت‌شدگان آزاد شده مراسم ۲۷ آبان‌ماه ١۴٠١ از کرمانشاه به صحنه رفته بودند، هنگام بازگشت به کرمانشاه در پلیس راه بیستون بدون ارائه حکم قضایی به همراه ضرب و شتم توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

روز سه‌شنبه سیزدهم دی‌ماه ١۴٠١، سخنگوی مجمع مشورتی فعالان مدنی یارسان و دبیر جبهه متحد کُرد پس از ٣٣ روز بازداشت با تودیع قرار وثیقه از زندان دیزل آباد کرمانشاه آزاد شد.

او اسفندماه ١۴٠١ به اتهام “اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی” به شعبه یک بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان صحنه احضار شد.