به گزارش فرانیوز، پس از آن که یک فرد عراقی در دو روز جداگانه در سوئد اقدام به قرآن سوزی کرد، انتقادات کشورهای مسلمان نسبت به این موضوع ابراز و خواستار جلوگیری از این اقدامات شدند.
اولاف کریسترسون، نخست وزیر سوئد، در بیانیهای گفت: «اتفاقات مخرب اخیر؛ به ویژه این آتش زدنها در تظاهراتهای مختلف، احتمال خطر را برای سوئد بالا برده است».
وی در ادامه این اظهارات، شرایط را بسیار وخیم خوانده است.
او گفت: «بر اساس ارزیابی دستگاه امنیتی سوئد، ما اکنون از آنچه هدف مشروع برای حملات تروریستی نامیده میشود، تبدیل به هدف اولویتدار شدهایم».
با اعلام نخست وزیر سوئد، ۱۵ نهاد دولتی، از جمله نیروهای مسلح سوئد و چندین سازمان مجری قانون موظف شدند تا تحت رهبری دستگاه امنیتی کشور فعالیتهای خود را تشدید کنند.
سلوان مومیکا، ۳۷ ساله، چند هفته قبل در مقابل مسجد اصلی استکهلم کتاب قرآن را آتش زد. او هفته گذشته نیز با وجود موج محکومیت ها و اعتراضات، این حرکت خود را در حمایت نیروهای پلیس سوئد و مقابل سفارت عراق تکرار کرد.
به دنبال این اقدام، دولت عراق سفیر سوئد را اخراج و کاردار خود را به کشور برگرداند.
همچنین صدها نفر در بغداد از حمله حامیان مقتدی صدر، به سفارت سوئد در بغداد هجوم ببرند و ساختمان آن را به آتش کشیدند.
دولت سوئد نیز این اقدام را محکوم کرده اما در عین حال می گوید که قانون اساسی سوئد از آزادی بیان و تجمعات حمایت میکند.
در روزهای گذشته دو مقام ارشد سپاه پاسداران و نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی در واکنش به رویدادهای اخیر آتش زدن قرآن در سوئد و دانمارک و پس از اظهارات علی خامنه ای در این باره، با تهدید عاملان سوزاندن قرآن گفتند که حکومت ایران وظیفه خود میداند که این عوامل را در هر جای دنیا که باشند مجازات کند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی نیز چند روز پس از قرآن سوزی، با موضعگیری در اینباره گفت: افرادی که به قرآن هتک حرمت میکنند باید با «اشد مجازات» روبرو شوند.
او از دولت سوئد خواست تا عامل قرآن سوزی را تحویل کشورهای مسلمان دهد.